0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BOKAN: ‘Ne možemo pretiti Zvezdi i Partizanu, imaju više nego 10 puta veći budžet od nas! Cilj je završnica Evrokupa!’ (VIDEO)

Objavljeno: 15.08.23 u 19:50

Podgoričani počeli sa radom!

Crnogorski šampiona, podgorička Budućnost, započela je pripreme za novu sezonu. Pred medije su izašli prvi čovek kluba, Dragan Bokan, trener Petar Mijović, kao i Gavrilo Pajović i Suad Šehović. 

U centru pažnje svakako je bio predsednik Budućnosti, Dragan Bokan. 

-Kao da je juče završena prethodna sezona, a već govorimo novoj. Naglasio bih da je iza nas takmičraska sezona, za koju bih rekao da je bila sezona kontinuiteta, bez obzira na sve veće apetite koje imamo iz godine u godinu – istakao je prvi čovek Podgoričana i nastavio: 

-Kada je u pitanju ABA liga ne možemo sa ove adrese pretiti Zvezdi i Partizanu, jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas.

Bokan smatra da ekipa ima više šansi da se domogne Evrolige putem drugog po rangu takmičenja na Starom kontinentu, Evrokupa.

-Plan je da ne završimo na prvoj stepenici doigravanja posle grupne faze, već da u grupi budemo prvi ili drugi što bi nam garantovalo četvrtfinale i domaći parket za ostvarivanje najvećeg uspeha kada je ovo takmičenje u pitanju, a to je plasman u polufinale – poručio je Bokan i dodao:

-Ono što bih naglasio jeste da smo sa novom izvršnom vlasti u Glavnom gradu uspeli da napravimo komunikaciju sa gradonačelnicom Oliverom Injac i potpredsednicima Lukom Rakčevićem i Danilom Šaranovićem. Nakon sastanka smo shvatili i da nova izvršna vlast u Podgorici razume potrebe sporta, košarke i ono što je za nas najvažnije razumeju šta znači Košarkaški klub Budućnost.

Od Vlade Crne Gore, kako Bokan ističe, pomoći nije bilo.

-Smatram da to može da se menja, jer mislim da grad i mi u Upravnom odboru nismo u prilici da obezbedimo budžet koji može da hrani klub sa ovakvim ciljevima. Želimo da igramo značajnu ulogu u Evrokupu i značajniju u ABA ligi. Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može ranopravno da parira evroligašima, da stigne do Evrolige.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter