0
Fudbal

FOTO: GNK Dinamo Zagreb

U ZAGREBU BEZBEDNOST PODGINUTA NA NAJVIŠI NIVO: Dinamo dočekuje AEK, Hrvati moraju biti oprezni!

Objavljeno: 14.08.23 u 17:25

Tenzije su velike.

Fudbaleri Dinama iz Zagreba dočekuju AEK na ‘Maksimiru’ sutra od 20 časova u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Prestonica  Hrvatske je trenunto pod opsadom policije, kako bi sprečila bilo kakvu vrstu sukoba navijača oba tima. Pošto je ovo utakmica visokog rizika, gosti su odmah sa aerodroma prebačeni u hotel koji je bio prazan.

Trener AEK-a, Matijas Almeida rekao je da se ne boje novih nereda i da idu da igraju fudbal, te da su spremni.

-Mi smo spremni. Ne bojimo se novih nereda, idemo da igramo fudbal. U fudbalu sam 30 godina i on bi po meni trebalo da bude veselje. Veoma sam tužan zbog ovoga što se dogodilo prošle nedelje. Igraćemo i za porodicu navijača koji je izgubio život. – poručio je.

Takođe, oglasio se i hrvatski kriminalistički stručnjak, Krešimir Antolić.

-Plan osiguranja osim temeljne, interventne i specijalne policije uključuje i angažman policajaca specijalizovanih za navijačku problematiku. Oni deluju u civilu i imaju zadatak da posmatraju stadion i njegovu okolinu, kao i moguće tačke okupljanja Dinamovih navijača. Kao sekundarne snage, biće angažovani policajci iz kriminalističkog odseka, pre svega zbog obrade privedenih navijača. – naveo je on.

Podsetimo, prvi susret ova dva tima trebao je da se igra pre šest dana, ali je odložen zato što su pristalice Dinama u sukobu sa navijačima AEK-a ubili Grka, 29-godišnjegMihalisa Kacurisa. Zbog tog nemilog događaja, UEFA je pomerila utakmicu u Atini za 18. ili 19. avgust, a ‘Bed blu bojsima’ izrekli opomenu da ako se još nešto desi, njihov tim će biti izbačen iz Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter