0
Fudbal

FOTO:PRINTSCREEN

SKANDAL U SPLITU: Torcida podržala ubistvo Grka u Atini i stala na stranu Bed Blu Bojsa! (VIDEO)

Objavljeno: 14.08.23 u 10:11

Ostatak stadiona je burno reagovao

Navijačka grupa Torcida je na nedavnoj prvenstvenoj utakmici između Hajduka i Slavena na stadionu Poljud, koji je bio rasprodat sa preko 30.000 gledalaca, podigla kontroverzni transparent s natpisom „Sloboda Bed Blu Bojsima“ i uzvikivala pesmu „Zovi, samo zovi, svi će sokolovi, za te život dati“. Ovaj potez je izazvao značajne reakcije, uključujući zvižduke i skandiranje „J*beš Zagreb, j*beš Dinamo“ i „Gazi Purgere“ sa ostatka stadiona.

Međutim, ovakvo iskazivanje podrške rivalima iz Dinama naišlo je na snažno ogorčenje među drugom navijačkom tribinom. Na skandiranje „Istok, poludi“ sa Torcidine tribine, što je uobičajeni poziv da se pridruže bivši ultrasi i obični navijači, odgovoreno je zvižducima. Ovo neslaganje kulminiralo je tučnjavom među najvernijim Hajdukovim navijačima na severnoj Torcidinoj tribini.

Ovo iskazivanje podrške dolazi nakon tragičnih događaja u Atini gde su navijači Panatinaikosa i AEK-a izbili u veliku tučnjavu, u kojoj je ubijen jedan navijač AEK-a. Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona je bila odložena nakon ovog incidenta, a grčka policija je uhapsila 98 pripadnika Bed Blu Bojsa pod optužbom za teška krivična dela i poslala ih u istražni zatvor.

Bojsi se sada suočavaju sa teškim uslovima i tvrde da su im uskraćeni osnovni elementi, uključujući hranu i vodu, dok se povređenima nije pružila potrebna lekarska pomoć. Osim toga, njihova zabrinutost za sigurnost u zatvorima je dodatno pojačana nakon što su bili razdvojeni i poslati u različite grčke zatvore, nakon apela grčkog advokata BBB-a da se to ne dogodi kako bi se izbegle osvete zatvorenih grčkih huligana.

Ova situacija izazvala je ozbiljne napetosti i zabrinutost u svetlu već postojećih rivalstava i podela među navijačkim grupama u Hrvatskoj.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter