1
Košarka

FOTO: KSS

PEH ZA PEHOM ZA ORLOVE: Srbija neće moći da računa na još jednog igrača za Mundobasket!

Objavljeno: 14.08.23 u 11:20

Pešić je u ozbiljnim problemima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, suočava se s ozbiljnim izazovima tokom priprema za Svetsko prvenstvo na Filipinima. Tim je suočen sa serijom otkaza, povreda i bolesti koje ozbiljno ugrožavaju sastav ekipe.

Sve je počelo sa izostancima ključnih igrača poput Nikole Jokića, Nikole Kalinića, Vladimira Lučića i Vasilija Micića, što je stvorilo praznine u timu. Nakon toga, povrede su se nizale – Aleksej Pokuševski i Ognjen Jaramaz su otpali, a Nemanja Nedović je napustio pripreme smatrajući da ne može dati doprinos timu u trenutnom stanju.

Najnovija vest stiže iz tabora Partizana, gde se centar Alen Smailagić bori s teškom virusnom infekcijom. Njegovo stanje je postalo zabrinjavajuće do te mere da je bio primoran da boravi u bolnici, a period neaktivnosti doveo je do značajnog pada forme. Smailagić se još uvek nije vratio na teren i nije poznato kada će se to tačno desiti.

S obzirom na približavanje datuma Svetskog prvenstva, vreme za pripreme postaje sve manje, što je dodatno otežano ovim nizom povreda i bolesti. Alen Smailagić, koji je praktično izgubio priliku da se priprema, suočava se s izazovom povratka na teren i vraćanja u formu.

Ovakve okolnosti stavljaju selektora Svetislava Pešića pred težak zadatak formiranja sastava tima. Odluke o konačnim igračima će biti komplikovane i zavisitiće od brzine oporavka i spremnosti svakog pojedinačnog igrača.

Srbija, inače poznata po snažnom košarkaškom nasleđu, trenutno prolazi kroz period neizvesnosti pred predstojeće Svetsko prvenstvo, dok se selektor i njegov tim suočavaju s izazovima povreda, otkaza i bolesti koje su postale velika prepreka na putu ka uspehu.

3
10

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter