1
Košarka

Keenan Evans (L) and Luca Vildoza during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Zalgiris Kaunas at Aleksandar Nikolic Hall on December 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OŠTRO PROTIV NATURALIZACIJE IGRAČA: ‘Kuk nije nikada ni posetio Crnu Goru!’

Objavljeno: 14.08.23 u 23:51

Košarkaški svet je podeljen kada je ova tema u pitanju.

Nekadašnji selektor Nemačke reprezentacije Henrik Detman, oštro je osudio naturalizaciju stranih košarkaša. U Evropi ‘čiste’ su Letonija i Srbija, dok se i Litvanija nalazi u tom društvu, samo zato što se plejmejker Žalgirisa Evans povredio i nije mogao da nastupi za svoju novu selekciju.

Nemačka je svojevremeno naturalizovala tadašnjeg NBA centra, Šona Bredlija:

Borio sam se i tada protiv toga, što je ostavilo večne ožiljke između mene i menadžmenta nemačke reprezentacije.’ – rekao je i potom dodao:

Kada su pitali Omara Kuka šta voli o Crnoj Gori, rekao je da je nikada nije ni posetio. Mala je verovatnoća da su ga platili u crnogorskoj valuti.’ – dodao je Henrik Detman.

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter