0
ATP

FOTO: Twitter/Wimbledon

NOVAK SE VRATIO U SAD POSLE 2 GODINE: „Toliko ljudi…. Mislio sam da sam promašio teren!“

Objavljeno: 14.08.23 u 12:21

Bio je oduševljen.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, obratio se medijima pred početak Mastersa u Sinsinatiju. Novak se vratio u SAD nakon 2 godine, a tokom vikenda, stigao je i da odradi trening, koji je pratio ogroman broj navijača.

Bilo je neverovatno, da budem iskren. Našalio sam se sa svojim trenerom i pitao sam ga da li smo na pravom terenu, jer smo mislili da je meč. On je zapravo rekao da je mislio da se dešava meč jer je to bio teren za meč. Zaista je neverovatno. Veoma sam zahvalan na prisustvu tolikog broja ljudi na treningu, što je neverovatno. Opet, doživeo sam neke turnire širom sveta, slične atmosfere u smislu velike posećenosti na terenima za trening – rekao je Đoković i dodao:

– Sviđa mi se osećaj koji imam posle 20 i više godina profesionalnog tenisa. Još uvek ima vatre. Još uvek postoji taj nagon i motivacija da zaista dođemo na najveće događaje u sportu i pokušamo da pobedimo, pokušamo da osvojimo titule i pokušamo da donesemo dobru senzaciju publici.

Govorio je Novak i o meču sa Karlosom Alkarazom u finalu Vimbldona, kada je talentovani Španac odneo pobedu, nakon 5 setova,

Nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio, tako da sam ga prevazišao za jedan dan. Očigledno, trebalo mi je stvarno dobar odmor nakon toga i malo vremena sa svojom porodicom. To sam i uradio. Naravno, žalio sam što nisam iskoristio šanse tokom tog finala. Očigledno je da treba da idem dalje i pokušam da se pregrupišem i pronađem motivaciju za ono što dolazi, i sve izazove koji su preda mnom i zato sam tu. U suprotnom, da nisam motivisan, ne bih bio ovde. Sada, posle mnogo godina profesionalnog tenisa, osećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I stvarno sam želeo da budem ovde u Sinsinatiju i naravno, US Open je iza ugla.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter