0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@LFC

KLJUČNE PROMENE U PREMIJER LIGI: Izloženo pet pravila zbog kojih će fudbal izgledati drugačije na Ostrvu!

Objavljeno: 14.08.23 u 10:55

Neke stvari će zaista drugačije izgledati

Nova sezona u Premijer ligi započela je dinamično, sa svežim pravilima i protokolima koji već sada ostavljaju utisak na dinamiku i intenzitet igre. Nakon prvog kola, pet ključnih promena u pravilima daju svoj pečat takmičenju, obećavajući uzbudljivu i konkurentnu sezonu.

Uvođenje grube igre u ovogodišnjoj Premijer ligi postaje očigledno. Sudije su dobile naloge da budu manje stroge u tumačenju grubih prekršaja, omogućavajući veći stepen fizičkog kontakta među igračima. Ovo je već dovelo do većeg broja duela za loptu i igrača, čime se obećava dinamičniji i atraktivniji fudbal.

Naglasak na ograničavanju prava stručnih štabova jedna je od najznačajnijih promena. Ova sezona obeležena je smanjenjem intervencija trenera tokom mečeva, čime će se akcenat staviti na autonomiju igrača na terenu. Ova promena otvara prostor za spontanost i individualnu kreativnost, dok će treneri morati da se prilagode novim pravilima.

Uzbudljive promene dogodile su se i u vezi dosuđivanja penala. Nova pravila postavljaju više kriterijuma za dosuđivanje penala, smanjujući broj situacija koje će se smatrati prekršajima unutar kaznenog prostora. Ovo već sada izaziva diskusiju u fudbalskoj zajednici, dok su situacije koje su prošle sezone bile svrstane kao penali sada okarakterisane drugačije.

Jedna od najzanimljivijih promena je i uvođenje strogih pravila u vezi sa žutim kartonima. Bilo kakav prigovor sudiji, bez obzira na ispravnost odluke, sada će rezultirati žutim kartonom za igrača. Ovo će osigurati poštovanje prema sudijama i ublažiti konflikte na terenu.

Napokon, produžena nadoknada vremena postaje novi standard. U prvom kolu videli smo znatno dužu nadoknadu vremena nego prethodnih sezona. Ova promena ima za cilj obezbeđivanje fer i ravnotežne igre, mada postoji zabrinutost da bi produžena izloženost igrača na terenu mogla dovesti do povećanog rizika od povreda.

Premijer liga je zakoračila u novu sezonu sa promenama koje obećavaju uzbudljive i neizvesne mečeve. Prilagođavanje igrača, trenera i navijača novim pravilima može doneti nepredvidive okrete tokom cele sezone.

5
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter