0
Domaći fudbal

KERKEZ Dušan Čukarički - Radnički Niš, prvo kolo ‘’Mozzart Bet Super Lige Srbije” 29.7.2023. Beograd, Srbija foto: David Damnjanovic/STARSPORT

„BILI SMO NESTRPLJIVI I IZ GREŠAKA PRIMILI DVA GOLA“: Kerkez ne očajava posle Javora, veruje u bolju igru!

Objavljeno: 14.08.23 u 13:12

„Na startu su bitni bodovi, ali biće igra sve bolja.“

Posle jedanaest vezanih pobeda na domaćem terenu Čukarički nije uspeo da slavi na stadionu na Banovom brdu. Belo-crni su u izuzetno uzbudljivom meču, u kojem su dva puta imali prednost, odigrali nerešeno protiv borbene ekipe Javora (2:2).

– Bili smo nestrpljivi u nekim delovima utakmice, pre svega u prvom poluvremenu, napravili smo nekoliko vezanih grešaka u pasovima. Želeli smo da što pre rešimo pitanje pobednika. Iz dve greške smo primili dva gola, ali i to je sastavni deo fudbala. Uz veliko poštovanje mom kolegi Ćurčiću i ekipi Javora, očekivali smo tri boda iz ove utakmice. Znali smo da će biti teško, da za rivala imamo dobru, kompaktnu i disciplinovanu ekipu, uz odličan kontranapad. Čak i kad smo kontrolisali utakmicu, pri našem vođstvu od 2:1, došli smo u situaciju da vratimo Javor u igru. Posle izjednačenja je bilo mnogo teže da postignemo pogodak – kazao je Dušan Kerkez, šef struke Čukaričkog, koji je potom nastavio:

– Očekivano je da će ekipe na Banovo brdo dolaziti da se brane. Sami smo podigli nivo i očekivanja, znamo šta nas čeka. Moramo da bude strpljivi, da ne ulazimo u nervozu, moramo da radimo na tim stvarima. Nemam utisak da smo u bilo kom trenutku potcenili Javor. Videli smo u prve dve utakmice da su oni čvrsta, dobra ekipa. Krenuli smo dobro, ali smo ušli u žurbu.

Marko Docić je protiv bivšeg tima ostao bez učinka u vidu gola ili asistencije, ali to ne brine Kerkeza.

– Njegovo samo prisustvo na terenu mnogo znači ekipi. Ne možemo stlano da očekujemo od Docića da rešava utakmice. Trebalo je da kao ekipa, na kvalitet i iskustvo, privedemo meč kraju. Sami smo došli u situaciju, napravili sebi problem, što ne sme da umanji kvalitet Javora.

Igor Miladinović, jedan od izdanaka Omladinske škole tima sa Banovog brda, postigao je prvenac u seniorskom fudbalu.

– Potrebna mu je podrška, biće sve bolji i bolji. Za sada je posao odradio na dobrom nivou, treba samo da nastavi u istom ritmu. Veliki je talenat i budućnost našeg kluba.

Kod drugog gola Javora štoper Čukaričkog Nemanja Ćalasan je napravio veliku grešku.

– Dešava se. Odigrao je odličnu utakmicu u Kragujevcu, takođe i protiv Javora, osim te greške. Ne možemo nikad da krivimo jednog igrača, svi smo zajedno ovde i kad pobeđujemo i kad gubimo. Ovo je timska igra, idemo dalje – istakao je šef struke Čukaričkog.

Osvrnuo se Kerkez i na status pojačanja, Nikole Stankovića i Hoze Marija Gomeza.

– Dobri igrači, oni su takođe perspektiva našeg kluba. Ima nas dosta, velika je konkurencija, samo 11 igrača može da počne utakmicu. Pre ili kasnije će dobiti šansu, mogu da ih pohvalim kako rade na treninzima i da im poručim da budu strpljivi.

Naredni meč Čukarički će odigrati u petak (18 časova), na stadionu Voždovca, protiv novajlije u Superligi, ekipe IMT-a.

– Koliko god rekli da je fokus na prvenstvu, iznad nas „lebdi“ da ćemo uskoro igrati evropske mečeve. Moramo ipak da se okrenemo utakmici protiv IMT-a, vrlo bitnoj. Na startu su bitni bodovi, ali biće igra sve bolja.

Čukarički još uvek čeka rivala u plej-ofu za Ligu Evrope. Biće to pobednik dvomeča OlimpijakosGenk, u prvom susretu u Pireju crveno-beli su slavili sa 1:0.

– Dve kvalitetne ekipe, veliki favorit će biti ekipa protiv koje budemo igrali u plej-ofu, ko god to bio. Nismo imali sreće. Grci su nam bliži narod, možda bi za nijansu bilo bolje da igramo sa njima. Ali, sada stvarno razmišljamo samo o IMT-u, a biće vremena za Olimpijakos ili Genk.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter