0
Košarka

FOTO: Twitter/@usabasketball

AMERIKA NADIGRALA ŠPANIJU: SAD slavila sa „samo“ 10 razlike protiv najvećeg rivala na predstojećem Mundobasketu! (VIDEO)

Objavljeno: 14.08.23 u 08:11

Mnogi vide ove dve selekcije kao glavne favorite

Na turniru u Španiji, povodom stogodišnjice osnivanja Košarkaške federacije ove zemlje, košarkaši Amerike su pružili fascinantan nastup, pobedivši domaćina Španiju rezultatom 98:88 u neizvesnom duelu.

Dugo očekivan meč ove dve košarkaške sile pružio je pravu košarkašku poslasticu, ispunjavajući očekivanja brojnih navijača. Utakmica je bila obeležena konstantnim preokretima i uzbuđenjima, a reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je na kraju izašla kao pobednik, oslanjajući se na suštinski kvalitet i odlučnost u ključnim trenucima.

Iako su Španci imali vođstvo nakon prve četvrtine, američki tim je pokazao svoju snagu tokom meča. Španija je čak uspela da stvori dvocifrenu prednost tokom drugog kvartala, a zadržala je taj zamah i u trećem kvartalu, imajući četiri poena viška.

Međutim, četvrta četvrtina donela je preokret. Američki košarkaši su demonstrirali svoju dominaciju, ostvarivši seriju poena i poveli su sa 97:84, najvećom prednošću u meču. Španci su se borili do samog kraja, ali nisu uspeli da ugroze trijumf SAD-a.

Džbejlen Branson se istakao sa 22 poena i pet asistencija, dok je Džeren Džekson doprineo sa 14 poena i pet skokova. Njihova izvanredna igra doprinela je ovom pobedonosnom rezultatu.

Turnir je označio spektakularan uvod u predstojeće Mundobasket 2023. takmičenje, koje će se održati od 25. avgusta do 10. septembra. Srbija će se suočiti sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u košarci 2023, a ovaj izazov obećava nezaboravne trenutke i uzbuđenja za sve ljubitelje košarke širom sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter