0
Fudbal

FOTO: Twitter/Italy

ŠOKANTNA ODLUKA ROBERTA MANĆINIJA: Podneo ostavku na mesto selektora Italije!

Objavljeno: 13.08.23 u 14:15

Ovo niko nije očekivao.

Fudbalska reprezentacija Italije ostala je bez selektora, pošto je Roberto Manćini podneo ostavku, a kako javljaju tamošnji mediji u narednim satima će se znati razlog. Ovo se desilo u najtežem mogućem momentu, pošto ‘azure’ očekuju mečevi sa Severnom Makedonijom 09. i Ukrajinom 12. septembra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Takođe, ovu odluku je potvrdio i Fudbalski savez Italije.

-Savez obaveštava da je prihvatio ostavku Roberta Mančinija primljenu kasno sinoć. Tako se zatvara značajna stranica u istoriji ‘azura’, koja je otvorena u maju 2018. i završena finalom Lige nacija 2023. Tu je pobeda na EURO 2020. – poručili su.

Podsetimo, Manćini je kao selektor Italije postavljen nakon neuspeha i neplasiranja na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.   Sa ovo selekcijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2020. godine, a i postavio je rekord od 37 susreta bez poraza, juna meseca je poražen u finalu Lige Nacije od Španije. 

Osim ‘azura’ vodio je još i Zenit, Inter u dva navrata, Galatasaraj, Lacio, a najviše će ga pamtiti navijači Mančester sitija, na čijoj je klupi sedeo od 2009. do 2013. i doneo im titulu Premijer lige nakon više od četiri decenije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter