0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PERIŠIĆ PRED DUEL SA ‘STAROM DAMOM’: ‘Nema lake utakmice, svaka iziskuje napor i koncentraciju!’

Objavljeno: 13.08.23 u 11:20

‘Nije prijatno kada u dva kola ne postignete gol.’

Fudbaleri Napretka iz Kruševca danas od 18:55 dočekuju ekipu Vojvodine u okviru trećeg kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Šef stručnog štaba ‘čarapana’ Dragan Perišić je za Mozzart Sport rekao da su oba tima u sličnoj situaciji.

-Nije prijatno kada u dva kola ne postignete gol. Možemo zato reći da i jesmo u krizi rezultata. I Vojvodina i mi smo imali veća očekivanja na početku prvenstva, a sad smo u sličnoj situaciji. U Mozzart Bet Superligi nema lake utakmice, svaka iziskuje napor i koncentraciju. – započeo je.

Dotakao se utakmice sa Crvenom zvezdom.

-Zvezda nas je kaznila za svaki, makar mali, propust na meču, ali sam zadovoljan načinom kako smo odigrali. Da nije bilo lošeg otvaranja i nesmotrenosti, verujem da bismo još više namučili šampiona. Imali smo kasnije dve ozbiljne šanse. Protiv takvog tima moraš da koristiš svaku priliku, a da ni najmanje ne grešiš. – naveo je on.

Zatim se osvrnuo i na susret protiv Železničara iz Pančeva gde su doživeli poraz od 1:0.

-Zvezda nas je brutalno kaznila, a Železničar u uvodu prvenstva za jednu jedinu grešku. Uostalom, samo jedanput nam je i šutnuoi u okvir gola. Nismo bili na nivou, bio je veliki pritisak u prvom kolu. Kada je stigla opuštenost u Beogradu videlo se da smo u takmičarskom ritmu. – jasan je Perišić.

Pričao je kako ga raduje svest igrača i to što su sazreli kao grupa.

-Raduje me svest igrača, vreme je da pokažemo kapacitet i da smo sazreli kao grupa, da demonstriramo kvalitet. Tražimo izlaz iz krize, a ako su treninzi pokazatelj, a jesu, onda smo na dobrom putu. Na kraju, ako bi trebalo da prođemo kroz krizu rezultata, bolje na početku nego kasnije u prvenstvu. Sami smo krivi, nismo adekvatno radili, a sreću valja zaslužiti. Verujem da je fokus, posvećenost i pozitivnost sada tu. – nastavio je.

Otkrio je šta je fokus i istakao da njihova uloga mora biti veća.

-I naša uloga na meču mora biti velika, imamo igrače superligaškog kvaliteta. Nema prostora za mnogo promena, ali smo našli model za izlaz iz krize. Pre svega se to odnosi na veće samopouzdanje, veru, jaču želju za pobedom. Motiv igra krucijalnu ulogu u fudbalu, a onda će takav način igre sve da upotpuni. – poručio je trener Kruševljana.

Na kraju je zamolio navijače za razumevanje.

-Razumem navijače, razočarani su, ali bi i oni trebalo da razumeju da bi nam bilo lakše uz podršku. Bilo bi sjajno kad bismo zajedno rasli kroz sezonu. Jedan od ciljeva nam svakako mora biti i povratak publike. – zaključio je Perišić.

Podsetimo, Napredak od starta šampionata ima dva poraza uz gol razliku 0:5 (Crvena zvezda 5:0 i Železničar Pančevo 1:0), tako da im je ovo prilika da poprave utisak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter