0
Košarka
Dimitris Itudis

Head coach Dimitris Itoudis reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Fenerbahce Beko Istanbul at Aleksandar Nikolic Hall on April 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NOVI OTKAZ U GRČKOJ: Itudisu se ozbiljno osipa ekipa pred početak Mundobasketa!

Objavljeno: 13.08.23 u 16:33

Moglo bi da bude ozbiljnih poteškoća za Helene

Košarkaški svet Grčke zadržava uzdržanu nadu dok se Svetsko prvenstvo bliži, ali vesti o povredi Kostasa Adetokumba, novog igrača Panatinaikosa, bacaju senku na ambicije nacionalnog tima. Košarkaški savez Grčke je zvanično potvrdio da Adetokumbo neće biti deo selekcije koja će se suprotstaviti Američkoj i Nemačkoj u Abu Dabiju.

Operacija iz koje se nije uspeo potpuno oporaviti sprečila je mladog igrača da se pridruži ostalim snagama pod komandom trenera Dimitrisa Itudisa. Ovo iznenađenje dolazi i kao značajan udarac za tim, budući da su očekivanja od Adetokumba bila velika.

Pored Adetokumba, košarkaš Arisa, Vasilis Toliopulos, takođe nije uspeo da se izbori za mesto u selekciji koja će predstavljati Grčku na Mundobasketu. Dimitris Itudis je finalizirao spisak 14 igrača koji će otputovati na turnir.

Sa fokusom na timskom naporu i zajedničkoj posvećenosti, Grčka će se suočiti sa izazovnim protivnicima u grupi, uključujući Jordan, Ameriku i Novi Zeland. Iako je odsustvo Adetokumba neosporno gubitak za ekipu, nacionalni tim će sigurno pokušati da se pokaže u najboljem svetlu i da napravi značajan korak ka postizanju svojih košarkaških ciljeva na međunarodnoj sceni.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter