0
Košarka

FOTO: FIBA

FIBA NASTAVLJA ČISTKU: Još dvojica srpskih košarkaša pred doživotnom suspenzijom zbog nameštanja utakmica!

Objavljeno: 13.08.23 u 18:11

Gde li će se sve ovo završiti?

Nakon što je FIBA donela drastične mere prema Stefanu Šajinu, u cilju zaštite časti i integriteta košarkaške igre, čelna organizacija košarke je sada pokrenula još nekoliko postupaka zbog sumnje u nameštanje utakmica.

U najnovijim razvojima, FIBA je otvorila dva postupka protiv Ljubomira Č. (29) i Marka R. (30), kojima se stavlja na teret uticanje na ishod određenih mečeva. Oba igrača imaju bogatu košarkašku prošlost, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Specifično, FIBA istražuje njihovu ulogu u potencijalnom narušavanju integriteta utakmica izvan granica naše zemlje. Vredno je napomenuti da Ljubomir Č. i dalje aktivno igra za srpski klub, za koji je nekada igrao i Marko R.

Ovo nije prvi put da su igrači pod lupom. Pre nekoliko nedelja, trojica košarkaša iz KLS (Košarkaške lige Srbije) Nikola Ć. (26), David M. (27) i Aleksandar I. (27) – su se našli pod istragom FIBA. Inicijalno, FIBA je postupke pokrenula protiv Davida M. i Aleksandra I., a kasnije dodala i Nikolu Ć. na listu sumnjivih.

Napominjemo da klubovi iz KLS nisu obuhvaćeni ovim postupcima, već samo pojedinačni igrači. Kako bi se suzbila ovakva nepoželjna dešavanja, KLS je ranije ovog jula izdala saopštenje o zajedničkim naporima s FIBA-om u čišćenju srpske košarke od neregularnosti. Igračima koji se dokaže krivima preti zabrana igranja, bilo privremena ili doživotna.

U težnji da se podigne svest i edukuje sve učesnike u košarkaškim takmičenjima, KLS je najavila organizaciju radionice zakazane za septembar. Ova radionica će biti fokusirana na obuku klubova, igrača i ostalih uključenih entiteta, kako bi se zajedno očuvala čistota i fer-plej u srpskoj košarci.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter