0
Košarka

ball lopta Euroleague ilustracija illustration Crvena Zvezda v Fenerbahce -Euroleague 2021/22 Beograd, 27.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

SKANDAL U SVETU KOŠARKE: Srpski košarkaš zaradio doživotnu suspenziju zbog nameštanja mečeva!

Objavljeno: 12.08.23 u 21:50

Svi su šoku nakon ovih vesti

Srpska košarkaška zajednica potresena je odlukom koja će zauvek uticati na karijeru mladog talentovanog košarkaša Stefana Šajina. Prema saopštenju „Sportskog žurnala“, FIBA je donela odluku o njegovoj doživotnoj suspenziji usled dokaza o njegovoj umesanosti u nameštanje utakmica.

Ova žestoka kazna usledila je nakon temeljne istrage u kojoj su pronađeni dokazi koji ukazuju na to da je Šajin bio uključen u nelegalne radnje povezane sa nameštanjem rezultata utakmica. Iako se potvrđuje da on nije bio umesan u nameštanje utakmica unutar srpskih klubova, ova ozbiljna prekršajna aktivnost na međunarodnom nivou rezultovala je doživotnom suspenzijom.

Stefan Šajin je tokom svoje karijere nosio dres mnogih klubova, uključujući Vojvodinu, Spartak, Dinamik, Mladost, CSM Medijaša i Škriljevo. Ova odluka će imati značajan uticaj ne samo na njegovu karijeru već i na čitavu košarkašku zajednicu.

Šajin se našao u grupi osumnjičenih zajedno sa Sašom Avramovićem, ali za sada nema informacija o kazni koja bi mogla biti izrečena Avramoviću. Ova situacija podseća na ozbiljne izazove sa kojima se suočava integritet sporta i potrebu za održavanjem visokih standarda fer-pleja i sportskog ponašanja.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter