0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

IGRAČ LEJKERSA O JOKIĆU: Amerikanac progovorio o onome što svi znaju, ali niko ne želi da prizna!

Objavljeno: 12.08.23 u 19:20

On smatra da je Srbin oštećen

Protekla sezona u NBA ligi ostavila je gorak ukus mnogim ljubiteljima košarke širom sveta. Nakon dva uzastopna priznanja za najkorisnijeg igrača lige (MVP), Nikola Jokić, srpski košarkaš i neosporni lider Denver Nagetsa, ovoga puta nije dobio ovu prestižnu nagradu. Umesto toga, MVP titula je pripala Džoelu Embidu iz Filadelfija Seventisiksersa.

Ova odluka izazvala je brojne reakcije, kako među navijačima tako i među samim igračima. Mnogi smatraju da je Jokić nepravedno zapostavljen, iako je ostvario izuzetno impresivnu sezonu sa izuzetnim brojkama u svim ključnim statističkim kategorijama.

Jokićeva neobična sposobnost da igra kao plejmejker iz centarske pozicije, kombinovana sa izuzetnim paserskim veštinama i izuzetnom košarkaškom inteligencijom, naišla je na divljenje i poštovanje kako igrača tako i košarkaških analitičara širom sveta.

Iako je Embid takođe imao sjajnu sezonu, svi parametri i statistike upućuju na to da je Jokićeva sezona bila ne samo bolja, već i izuzetna i vanredna.

Ova tema je izazvala toliko pažnje da se i igrači iz drugih ekipa stavljaju na stranu Nikole Jokića. Novopečeni reprezentativac Amerike i košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Ostin Rivs, nedavno je podržao srpskog košarkaša izjavivši da je nepravda učinjena i da su mnogi svesni tog faktora.

On je za podkast „Full Send“ rekao da je Jokić zaslužio priznanje, te je svoj stav i obrazložio.

Način na koji igra je toliko jedinstven za visokog igrača. Ok, odličan je i Džoel, zaista je dobar, dominira igrom – doduše na drugačiji način. Ali Jokić – sad kad opet pričamo na temu MVP priznanja – mislim da su se glasači samo umorili od toga da ga opet proglase za najboljeg. Hteli su nekog novog – rekao je Ostin.

11
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter