1
Košarka

Nebojsa Covic (FOTO: Starsport)

ČOVIĆ O REPREZENTACIJI: ‘KK Crvena zvezda ni na jednom nivou nikada nije zabranila igranje za Srbiju!’

Objavljeno: 12.08.23 u 11:52

Revoltiran brojnim komentarima, prvi čovek Crvene zvezde izneo je svoje mišljenje.

Nebojša Čović otvoreno je govorio na temu reprezentacije Srbije i brojnih otkaza.. Poslednji u nizu bio je Nemanja Nedović, a evo šta je on ima da kaže na sve to:

‘KKCZ ni na jednom nivou, ni za jednu reprezentativnu selekciju, pošto vidim svakakve bljuvotine na društvenim mrežama, nikada nije zabranio bilo kome da igra za Srbiju. To je afirmacija za naše igrače, pa tako nismo uticali na odluku Nedovića. Sve je postavljeno da je na dobrovoljnoj bazi. Nedović je procenio, što ima za pravo, da nije pronašao sebe u reprezentaciji. Da li su to relacije sa stručnim štabom, ne znam, ali priznaćete da je reprezentacija u deficitu na mestu plejmejkera. A Nedović to nije. Bolje je da tako odluči, nego da ode nespreman na SP. Bila je geneza velikog broja otkaza, Jokić, Micić, Kalinić… Danas se pominje Topić, ali on bi danas trebalo da se javi reprezetaciji, koliko sam informisan. Videćemo kako će se složiti hemija u ekipi, verujem da mogu da naprave rezultata, ali reprezentacija je evidentno oslabljena, što govori da KSS nije dobro radio svoj posao. Posle EP je trebalo da se napravi analiza, ona ne mora da bude javna, ali je bilo potrebno da se uoče uzroci i da se time pomogne Pešiću, ali i da se napravi dobar odnos sa reprezentivcima.’ – rekao je Čović sa TV Prva i potom dodao:

‘Reprezentacija i državni grb bi trebalo da budu svetinja, ali to više nisu. Ima puno propusta. Svaka čast juniorima koji su osvojili zlato, ali tu nema potencijala za seniorske igrače i klubove koji igraju Evroligu.’ – zaključio je Nebojša Čović.

2
0

1 Komentara

  1. Najveći ljudski ološ od pojave ispod Miloševićevog kaputa preko svih ostalih kaputa do danas….Iskonsko zlo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter