0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@OfficialBHAFC

BRAJTON ZGAZIO LUTON: Bornmut mogao do preokreta protiv Vest Hema, Fulam nadigrao Everton!

Objavljeno: 12.08.23 u 18:11

Zaista odlične utakmice u Engleskoj ovog popodneva

Prvo subotnje popodne ovog leta donelo je pravu poslasticu ljubiteljima fudbala širom sveta, jer je nova sezona engleske Premijer lige bila u punom jeku. Iako je efikasnost možda bila niža nego što su neki očekivali, u svakom meču je zabeležen bar jedan gol dok su gostujući timovi slavili trijumfe.

Najviše golova i najzanimljivija akcija odigrala se na jugu Engleske, gde je ekipa Brajtona ugostila Luton. Ovaj meč je bio i prava poslastica za ljubitelje popularne igre Fantasi. U uvodnih 45 minuta, Soli Marč je doveo domaćine u vođstvo u 36. minutu posle asistencije Kaorua Mitome. Činilo se da igrači Brajtona krstare ka sigurnoj pobedi kada je Žoao Pedro uspešno realizovao jedanaesterac u 71. minutu.

Ipak, nepromišljenost u odbrani domaćih otvorila je vrata za preokret. Luton je smanjio rezultat sa bele tačke u 79. minutu preko Morisa. Ipak, Brajton nije dozvolio da im pobeda izmakne. Adingra je iskoristio grešku odbrane Lutona da zatrese mrežu u 85. minutu, a Ferguson je u nadoknadi vremena potvrdio pobedu za konačnih 4:1.

U drugom meču ekipa Kristal Palasa ugostila je povratnike u Premijer ligu Šefild junajted. Odlučujući pogodak postigao je Eduard u 50. minutu na asistenciju Ajua. Iako je Kristal Palas dominirao utakmicom, rezultat se nije menjao do kraja i doneo im pobedu od 1:0.

Na stadionu Vitaliti Bornmut je uspeo da izjednači protiv Vest Hema nakon što su gosti rano poveli. Boven je doveo Vest Hem u vođstvo u 51. minutu, ali je Solanke izjednačio Bornmutu u 82. za konačnih 1:1.

Fulam je u gostima savladao Everton golom Bobija Dekordova-Reida, koji je u 73. minutu asistirao Pereiri za konačni rezultat 1:0.

Ovaj vikend donosi još uzbudljivih mečeva u Premijer ligi, uključujući derbi između Čelsija i Liverpula, kao i duel Brentforda i Totenhema. U ponedeljak se kolo završava utakmicom između Mančester junajteda i Vulverhemptona.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter