0
Košarka

FOTO: Twitter/KSS

LEGENDA VERUJE U ORLOVE: Čuveni Španac uvrstio Srbiju među favorite na Mundobasketu!

Objavljeno: 11.08.23 u 16:55

Čeka nas zanimljivo Svetsko prvenstvo

Španija je slavila kao evropski šampion, ali iskusni reprezentativac Rudi Fernandez odbija da podceni rivalstvo na svetskom nivou. On naglašava da su favoriti za nadolazeći Mundobasket, koji će se održati uskoro, mnogo brojniji i da Srbija zaslužuje svoje mesto među njima.

Iako je Španija pokazala svoje izuzetne veštine i uzela krunu na Evropskom prvenstvu, Fernandez ističe da ne smeju zanemariti ekipu Srbije koja se pokazala kao ozbiljan takmac u svetskom rangu.

Veoma sam iskren sa vama medijima i sa saigračima. Pored timova kao što su Kanada, Srbija, SAD, Slovenija, Australija… pričamo o veoma moćnim reprezentacijama, i sa našim problemima i izostancima, peto mesto uopšte ne bi bilo loše. Ali moramo biti svesni da nas čeka još mnogo rada da bismo uopšte došli do tog petog mesta – ističe Fernandez.

Prokomentarisao je i reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država koja, u kakvom god sastavu, glasi za glavnog favorita.

Znam da je to mlad tim koji može biti odličan, ali može se pokazati i kao loš. FIBA pravila im mogu biti određena smetnja ka najvišem cilju, potrebno je da se adaptiraju na njih, a opet njihove fizikalije i kvalitet, kao i znanje trenera koji ih vode, su im velika prednost. Opasni su. Moramo biti svesni činjenice da su to igrači koji igraju u najboljoj ligi na svetu, igrači koji su lideri u svojim timovima.

Španiju očekuju mečevi sa Slovenijom i SAD, baš tim ekipama koje je Fernandez naveo.

Dosad smo gledali samo sebe i naš rad, ali sada, kako nam dolaze utakmice, analiziramo i protivnike mnogo više. Videćemo u tim utakmicama gde smo trenutno. Prethodne godine nismo blistali u pripremnim utakmicama, izgubili smo dva puta od Litvanije, i moramo biti svesni da u slučaju pobeda ne smemo da poletimo, niti da padamo ako izgubimo u prijateljskim mečevima – zaključio je Fernandez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter