0
Atletika

Veselin Jevrosimovic Zlatna lopta FSS Fudbalski savez Srbije 20.12.2016. Decembar 20. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

JEVROSIMOVIĆ NAKON VELIKOG USPEHA ATLETIČARKA: ‘U Jerusalimu smo imali rekordan broj atletičara!’

Objavljeno: 11.08.23 u 13:50

‘Država ima sluha, međutim, jedini problem je što smo mi zaista u poslednje dve godine toliko narasli.’

Srpski altetičari zabeležili su sjajne rezultate na Evropskom prvenstvu do 20 godina, a posebno se ističu Angelina TopićAdriana Vilagoš. Topićeva je uzela zlato u disciplini skoka uvis, dok je Vilagoš bila najbolja u bacanju koplja. O ovom uspehu je govorio predsednik atletskog saveza, Veselin Jevrosimović.

On je gostovao u emisji ‘Jutro’ na TV Prva i kazao da su ove godine poslali rekordan broj atletičara.

-Mi smo poslali u Jerusalim rekordan, znači rekordan broj naših atletičara. Čak smo imali 18 atletičara koji su ispunili normu. Cela delegacija je iznosila 27 članova. To je tri puta više nego do sada što smo imali na prethodnim Evropskim i svetskim juniorskim. Rezultati i infrastruktura na kojoj Srpski atletski savez radi već više od 12 godina, konačno su počeli da daju rezultate. Ja kad sam došao na mesto predsednika, mi smo imali samo dva atletska stadiona, to su bili Zvezda i Partizan. Međutim, danas, naravno uz pomoć države, mi smo uspeli da izgradimo više od 30 atletskih objekata. – započeo je.

Dodao je da danas maltene svaki stadion u Srbiji ima atletsku stazu.

-Danas maltene svaki veći grad u Srbiji ima atletski stadion, imamo tri atletske dvorane i konačno to je počelo zaista da daje rezultate. Pre svega, naš cilj na samom početku, mene i mog tima, je bio ajde da izgradimo infrastrukturu. Kad izgradimo infrastrukturu i da uložimo u razvoj atletskih škola, jednostavno kad napravimo, kad uspostavimo tako jaku infrastrukturu, mi ćemo da imamo i rezultate. I evo, poslednje dve godine nama je atletika eksplodirala, bukvalno kao sport. Počeli su da padaju rekordi koji su stari i 40 godina. Čak su i ti rekordi u zadnje dve godine se obaraju maltene iz dana u dan. I mi koji radimo u Srpskom atletskom savezu, jednostavno to ne možemo ni da ispratimo. – nastavio je on.

Naveo je da srpska atletika sve više raste.

-Država ima sluha, međutim, jedini problem je što smo mi zaista u poslednje dve godine toliko narasli i imamo, mi smo imali na ovom Evropskom juniorskom prvenstvu Evrope, imali smo 11 finala, od čega smo imali četiri medalje. Mi smo samim tim, realno, mogli smo da imamo 7-8 medalja, ali to je atletika. Neki nisu imali puno sreće, neki su podbacili, ali smo se vratili sa 4 medalje. – istakao je Veselin.

Potom se osvrnuo na takmičare.

-Imali smo samo troje atletičara u trčanju, što Srbija nikada nije imala u trčanju. Od čega su Teodora Boberić i Aleksandrija Mitrović osvojile medalje. Teodora je osvojila srebrnu, Aleksandrija je osvojila bronzanu medalju u troskoku. Medalju smo ispustili u kladivu. Kladivaša nikada nismo imali na evropskim i na svetskim prvenstvima. Ispustili smo medalju na 400 metara prepona, ali dobro, to je sport. – jasan je on.

Govorio je da je atletika sport koji se meri milimetrima i santimetrima.

-Atletika je sport koji se meri u santimetrima, milimetrima, u desetinama, stotinkama sekundi. Vetar može da vas poremeti, nespavanje, loš san može da vas poremeti. Tako da, zaista, nije slučajno atletika kraljica sportova. – poručio je.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter