0
Fudbal

Players of Graficar celebrating goal at Mozzart Prva Liga 2022/2023 match between fc Graficar and fc Rad at Rajko Mitic south Stadium on November 12th, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

GRAFIČAR PROMOVISAO MANIFEST: Ovakav dokument imaju samo najveći klubovi sveta!

Objavljeno: 11.08.23 u 16:12

Idu u korak sa vremenom

Fudbalski klub Grafičar jedan je od najstarijih beogradskih klubova sa tradicijom i istorijom dužom od jednog veka. Tim sa Senjaka osnovan je 1922. a u godini u kojoj proslavlja 101. godinu od osnivanja, “ljubičasti” su promovisali po ugledu na najveće klubove sveta zvanični Manifest kluba koji sadrži najvažnija načela za koja se zalažu.

Neki od glavnih postulata glase da Grafičar želi da njegovi igrači budu što bolji fudbaleri ali prvenstveno kvalitetni ljudi, da klub radi na razvijanju sportske infrastrukture, da gradi porodičnu atmosferu, da stvara osnov za buduće generacije i da u svakoj situaciji na terenu i van njega želi da istakne fer plej i džentlmenstvo.

FOTO: Grafičar

Razvojni tim Crvene zvezde se u prethodnih nekoliko godina profilisao kao idealna sredina za razvoj mladih igrača od kojih su mnogi ponikli u akademiji crveno-belih ali i kao klub koji koji želi aktivno da učstvuje u brojnim humanitarnim kampanjama kojim se oslikava društveno-odgovorno poslovanje ovog sportskog kolektiva.

Na Senjaku će nastaviti da rade na jačanju brenda kluba. Promocija Manifesta ima za cilj da približi mladima prave sportske vrednosti i usmeri ih na zdrav i viteški način života. Takođe Manifestom se opisuju ciljevi i uverenja Grafičara, odnosno predstavljaju se prioriteti u upravljanju klubom.

Među brojnim porukama na klupskom Manifestu, jedna se posebno ističe: “Mladost je naša snaga”.

Ova poruka mogla bi da bude i zvaničan slogan kluba znajući da Zvezdin B tim godinama unazad oslanja na mlade igrače, daje im priliku da se razvijaju i napreduju odnosno da prelazak iz Prve lige Srbije na najveću fudbalsku scenu naše zemlje ali i Evrope i sveta dočekaju spremni.

Ekipa koju u ulozi šefa stručnog štaba predvodi Marko Neđić u prvom kolu drugog po kvalitetu ranga takmičenja savladala je Metalac u Gornjem Milanovcu rezultatom 3:1, najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu, sedamnaestogodišnjem Andreju Petroviću, doskorašnjem kadetu najtrofejnijeg srpskog kluba.

U narednom drugom kolu PLS Grafičar u petak, 11. avgusta od 17:30 na terenu iza južne tribine stadiona “Rajko Mitić” dočekuje Jedinstvo iz Uba. Biće to nova prilika za dokazivanje najmlađe i najtalentovanije ekipe srpskog fudbala.

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter