3
Fudbal

FOTO: FK Čukarički

FSS, UEFA I ČUKARIČKI POSETILI ‘LESKOVAČKI OLD TRAFORD’: ‘Brđani’ se spremaju za Evropu! (FOTO)

Objavljeno: 11.08.23 u 10:55

Sve je spremno za spektakl.

Čelni ljudi UEFE, Čukaričkog FSS-a bili su u poseti veleleponom stadionu u Leskovcu na kom igra fudbalski klub Dubočica, koji je takmiči u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Brđani’ svoje evropske utakmice na mogu da igraju na Banovom brdu, pošto njihov stadion ne ispunjava uslove.

FOTO: FK Čukarički

Zbog toga je doneta odluka da Čuka susrete po okriljem UEFE igra na tzv. ‘Leskovačkom Old Trafordu’, a potencijalni rivali u kvalifikacijama za Ligu Evrope biće pobednim u meču Olimpijakos-Genk. Teren Dubočice kapaciteta 8.136 mesta, prošao je još jednu inspekciju visokih zvaničnika UEFA, koje je predvodio Slovenac Aleks Štolfa.

Delegacija evropske fudbalske konfederacije, zajedno sa ljubaznim domaćinima koje je predvodio Aleksandar Pejčić, detaljno se upoznala sa svim delovima stadiona.

Na novom stadionu u Leskovcu biće odigrana i test utakmica za upotrebu VAR tehnologije u ponedeljak 14. avgusta, dok bi pet dana kasnije na istom mestu Dubočica trebalo da ima premijeru u Prvoj ligi Srbije, utakmicom trećeg kola protiv RFK Novog Sada.

FOTO: FK Čukarički

Generalni sekretar Čukaričkog, Aleksandar Perin zahvalio se najpre ljudima iz Leskovca.

-Želeo bih najpre da se zahvalim ljubaznim domaćinima iz grada Leskovca i ljudima na stadionu „Dubočice“, koji su nam omogućili da se u njihovom gradu osećamo kao kod svoje kuće. Siguran sam da će takav ambijent biti i kad Čukarički bude bio domaćin u evropskim utaikmicama, i da ćemo ljudima u ovom gradu, ali i čitavom okrugu pružiti priliku da uživaju u vrhunskim fudbalskim predstavama. Hvala i ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, Nebojši Ivkoviću, Nemanji Nikoliću i Ljubisavju Sekuliću. – naveo je.

Istakao je da posebnu zahvalnost duguju ljudima iz UEFE.

Naravno, posebnu zahvalnost dugujemo ljudima iz UEFA, koji su nam pomogli u pripremi organizacije predstojećih događaja. Ove utakmice će za naš klub biti istorijske, ali verujemo i za grad Leskovac, koji će ubuduće, siguran sam, biti i domaćin nacionalnim selekcijama Srbije. Do prvog meča u Evropi i duela plej-ofa za Ligu Evrope nema mnogo vremena, zbog toga ćemo se truditi da sa ljudima iz grada domaćina dovedemo sve detalje do perfekcije. – poručio je Perin.

FOTO: FK Čukarički
29
3

3 Komentara

  1. Samo neka luda glava moze tako nesto uraditi, graditi ovakav stadion sa evropskim standardima za Prvu Ligu a elitni srpski klubovi za Evropu nemaju stadione uopste za UEFA takmicenja. Jos Loznica, Zajecar…? Sve je to zbog politickih ravnanja i glasanja.
    Mnogo normalnije je bilo renovirati ili izgraditi nove stadione za CZ i PFK,Vojvodinu i izgraditi ili dovrsiti Nis,KG, N.Pazar i Suboticu,pa tek onda ako vec ima neke preke potrebe, npr. ako bi Dubocica i Loznica,Zajear usli u SLS.Da li je to neki plan da se bas to dogodi? Cisto sumnjam, a svakako bi to trebao biti neki prirodan proces a ne politicki interesni djunt! Imamo i slucajeve da Mladost Ivanjica godinama kao stabilan superligas igra na sugavom terenu koji tesko da mozemo nazvati igralistem cak, to je prigradska poljana izmedju privatnih kuca. I to nikome ne smeta, niko ne mari da se ta bruka gleda preko tv ekrana u celoj Evropi. Evo ,gledajte danas CZ i Mladost pa prosudte koliko to ima smisla ,a ovi novoizgradjeni prelepi objekti „prde“ prazni. Izvinite na reci,ali je tako. nesto se snilo svemocnom i odlucio kako je odlucio. A cak i Nacional kasni, samo obecavaju,prolongiraju,pa opet pred izbore ukrug…! Ne sumnjam da ce to biti stadion za Vuckovu Cergarku jer je ona vec bezecovala prostor uz taj stadion za svoj trening centar(!). Niko nije budala da to ne primeti. Naravno, prostor sadasnjeg Mitica bice pretvoren u super skupo gradjevinsko zemljiste za Milenijumce koji Cergu nelegalno finansiraju. Samo neka narod zna,tako se postaje na prljav nacin veliki,uz sva busanja u prsa zbog svoje „strucnosti i znanja“ Tersmana!

    2
    0
    Odgovori
    • Vidim da cergarija ne reaguje na ovaj komentar,je li?! Pa naravno sve to oni znaju, cute i podrzavaju kljucnog aktera svih tih muljanja. Srbijo medju njivama i sljivama,hbmte!
      A sta je sa stadionom FKP, rekose da ce reanimirati raniji projekat koji je Tadic zaustavio sa Svajcarcima? Pa nista, pisi propalo. Ali, varaju se ako misle da ce to proci tek tako. Sa propadanjem Partizana propasce ceo srpski fudbal ,pa i sport. Logika je jednostavna za razumet, a imamo i sveze dokaze. Kako su prosli predstavnici Srbije u Evropi ovih dana? Sramno, bez remija, sve meceve pogubili, pet od pet NULA! I gde ce njegova Cergarka igrati u godinu? I ona u LK! Uopste se ne salim, lupace je u kvalifikacijama jer ce biti bez ritma i kvaliteta, i daj boze da se zadrzi u LK. Govorim-u godinu. Ove godine koristi ono sto je Partizan uradio, kojije skupio ubedljivo najvise bodova prosle godine u Evropi i Cergu uveo u LS. Pa neka to neko kaze! Neka kaze, mafjo a Partizana urusavate do potpunog sloma. Necete proci, kunemo se!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter