0
Atletika

FOTO: ASS

ZLATNA ADRIANA VILAGOŠ – KOPLJE LETELO DO EVROPSKOG ZLATA! Za Srbiju četiri medalje na Evropskom prvenstvu za juniore u Jerusalimu! (FOTO)

Objavljeno: 10.08.23 u 20:32

Nakon osvojene srebrne i bronzane medalje u troskoku, i nakon osvojenog zlata u skoku uvis, Adriana Vilagoš dvostruka je šampionka Evrope u bacanju koplja.

Ona je u finalu ove discipline, najdalji hitac zabeležila u četvrtoj seriji, kada je koplje letelo do 58.38 metara. Ovaj rezultat bio je dovoljan da Adriane ponese titulu najbolje juniorke Evrope u bacanju koplja.

Samo noć nakon što je osvojila zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu, Angelina Topić takmičila je i u finalu skoka udalj.

FOTO: ASS

Uspela je Angelina u drugoj seriji da skoči 6.36 što je bilo dovoljno za peto mesto, da bi u petoj seriji skokom 6.42 ipak na kraju zauzela šesto mesto.

Angelina je u Jerusalim došla sa najboljim rezultatom u Evropi, međutim medalja joj je ipak izmakla.

FOTO: ASS

Elizabet Endudi iz Irske je skokom od 6.56 osvojila zlato. Bugarka Plamena Mitkova je rezultatom 6.54 došla do srebra, dok je bronza završila oko vrata Laure Rakel Miler zahvaljujući skoku od 6.51.

Nikola Kostić zauzeo je peto mesto u finalu trke na 400 m prepone rezultatom 50,58 s. Iako je Nikola vodio tokom cele trke, nažalost u samom finišu je izgubio snagu i trku ipak završio kao peti u Evropi.

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter