0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

TEŽAK POSAO ZA SRBE U LIGI ŠAMPIONA: Radnički protiv Italijana, Zvezda ide na Barselonu!

Objavljeno: 10.08.23 u 16:22

Veliki izazov za srpske predstavnike!

 Vaterpolo klub Radnički biće domaćin teške Grupe B preliminarne runde Lige šampiona, u okviru koje će od 8. do 10. septembra u Kragujevcu ugostiti ekipe Breše iz Italije, Primorca iz Crne Gore, Duizburga iz Nemačke i Nojsi Le Seka iz Francuske.

Kragujevčani neće imati nimalo lak zadatak da se treću godinu zaredom takmiče u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto će se samo prvoplasirani timovi iz četiri grupe plasirati u Ligu šampiona gde ih čekaju 12 dobitnika vajld karte. Sve ostale ekipe takmičenje će nastaviti u kvalifikacijama za Kupe Evrope.

Žreb nije bio naklonjen izabranicima Uroša Stevanovića, pošto su izvukli najtežeg mogućeg rivala iz prvog šešira, italijanskog vicešampiona Brešu, a jake rivale imaće i u ostalim timovima. Primorac je crnogorski vicešampion i uvek neugodan rival, Duizburg tim u usponu i najprijatnije iznenađenje nemačkog šampionata, dok je Nojsi Le Sek francuski vicešampion i tim koji je prošle godine bio nadomak plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Otežavajuća okolnost im je što su se našli u grupi od pet timova, za razliku od grupa C i D koje broje četiri, pa će samim tim odigrati i više utakmica.

Težak posao ima i ekipa Crvene zvezde, koja se nalazi u grupi A. 

Grupa A: Hanover, Barselona, Crvena zvezda, Honved i Apolon.
Grupa B: Breša, Radnički, Primorac, Duizburg, Nojsi Le Sek.
Grupa C: Vuljagmeni, Ortiđa, Oradea, Primorje.
Grupa D: Jug, OSC, Turkoan i Dinamo Bukurešt.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter