5
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

PARTIZAN NEMOĆAN U BAKUU: Sabah evrogolovima ‘srušio’ crno-bele, jesen u Evropi pod velikim znakom pitanja! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.08.23 u 19:57

Velika prednost za Sabah uoči revanša!

Tačno u 18 časova u prestonici Azerbejdžana na teren su predvođeni sudijom Đorđijem Kruašvilijem istrčali fudbaleri Sabaha i Partizana. Utakmica trećeg kola kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige konefrencija završena je rezultatom 2:0 u koristi domaćeg tima.

Crno-beli nisu opravdali očekivanja javnosti nakon dobrog starta domaćeg šampionata i poraženi su zahvaljujući golovima Bojana Letića i Alekseja Isajeva. 

FOTO: FK Partizan

 

Visent Til je prvi pokušao da zatrese mrežu Partizana! Najmlađi debitant u istoriji reprezentacije Luksemburga šutirao je u trećem minutu preko gola sa oko 30 metara udaljenosti.

U jako ranoj fazi meča, krajnje neobično, opomenut je Kristijan Belić žutim kartonom. Domaći su dobili slobodan udarac, a Bojan Letić je šutirao visoko iznad prečke.

Til je u osmom minutu propustio veliku priliku. Letić je probio po levom boku i sjajno centrirao u petarac, ali Til je propustio zicer situaciju.

Saldanja je pokušao u 12. minutu iz velike udaljenosti, ali njegov udarac lakšeg intezizeta bio je lak posao za čuvara mreže domaćeg tima.

Zapretio je Sabah ponovo u 18. minutu, Til je šutirao sa ivice kaznenog prostora pravo u ruke golmanu!

Domaći tim je većinski kontrolisao dešavanja na terenu, u nekoliko navrata su bili blizu gola, ali Partizan je parirao.

Aleksandar Jovanović je spasao crno-bele u sudijskoj nadoknadi! Nakon udarca iz ugla glavom je šutirao Nurijev, ali golman je perfektno reagovao. Odbila se lopta do domaćih, ali još jednom je Jovanović bio na visini zadatka.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata.

Nadomak vođstva bili su domaći već u 48. minutu! Veliku grešku napravio je Kalulu, domaći su brzo ubacili loptu u kazneni prostor. Jedan igrač je izbio sam pred Jovanovića, ali zakomplikovao je situaciju sa nepotrebnim driblinzima. Sreća je ovog puta bila na strani Partizana.

Ponovo je Sabah zapretio nakon kornera, ali lopta je završila visoko iznad gola.

Crno-beli su mnogo grešili u fazi organizacije napada. Lopta je stigla do Margarite koji je driblinzima uspeo da se oslobodi Antića i odlično plasira loptu u dalji ugao. Ipak, Jovanović je još jednom sjajno reagovao i sačuvao 0:0.

U 56. minutu Kalulu je napustio teren, a zamenio ga je iskusni Natho.

U 63. minutu posle odlično izvedenog kornera najviši u skoku bio je Marokanac, Sofijan Šakla. Lopta je završila malo preko prečke.

Trostruku izmenu napravio je Duljaj u 66. minutu! Aleksandar Šćekić, Danilo Pantić i Aranđel Stojković zamenili su Kristijana Belića, Aleksandra Filipovića i Frenka Kanutea. 

Til je uposlio Letića, a on se sapleo na loptu! Arbitar je pokazao na belu tačku, iako Severina nije napravio prekršaj! Bila je to velika sudijska greška!

Jovanović je odbranio penal Isajevu! Sjajna intervencija srpskog čuvara mreže izazvala je oduševljenje u redovima crno-belih!

Ipak, objektivno, da je VAR sistem u funkciji za ovaj rang takmičenja, ne bi bilo ni penala, niti bi odbrana Jovanovića bila priznata jer je golman izašao ispred linije više od pola metra od dozvoljenog.

Domaći su dobili korner, a onda je usledio najlepši potez na meču! Lopta se odbila na ivicu šesnasterca, a fenomenalno je istu zahvatio Bojan Letić! Fudbaler iz Bosne i Hercegovine je pogodio rašlje, a lopta se od prečke odbila u mrežu Partizana.

Samo četiri minuta kasnije (74. min) prednost je duplirana! Aleksej Isajev je želeo da centrira, ali lopta je završila u golu srpskog tima!

Nemanja Nikolić je u 84. minutu dobio priliku umesto Saldanje!

Beogradski crno-beli su bili bezopasni do kraja meča. Ekipa Igora Duljaja nije uspela da ublaži prednost domaćeg tima.

Revanš meč je na programu za sedam dana u Humskoj. 

4
5

5 Komentara

  1. Na samom pocetku se videla razlika izmedju dva tima, dok domacin ima igru i zna sta hoce Partizan u suprotnosti od domacina nema igru niti zna sta mu je igrati. Drag mi je Duljaj kao neko koje u proslosti ginuo za Partizan ali ruku na srce, daleko je on od trenera imena kluba. Ovu bruku treba iskoristiti odmah i oterati celokupnu upravu kluba jer je valjda svima jasno zasto su dovedeni i postavljeni da vode tj da uniste klub.

    5
    0
    Odgovori
  2. Od gova..a se nije nikada pita pravila!!!! Sramno tuzno i jadno suplji smo kao Svajcarski sir. Duljaju burekdzijo nisi ti ni za teleoptik nisi svestan koliko nista neznas kao trener dupe glava. Ova pojacanja sto ste doveli vulkanizirani kurto..i .Zbogom Evropo , zbogom prvenstvo, i u nasem kupu cemo ispasti!!! ZBOGOM MILI MOJ PARTIZANE!!!!!!!!!

    5
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter