0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@BelRedDevils

KATASTROFA ZA REAL: Tibo Kurtoa doživeo tešku povredu na treningu!

Objavljeno: 10.08.23 u 15:50

Ozbiljan problem u najavi za Madriđane

Real Madrid je doživeo težak udarac nakon što se prvi golman, Tibo Kurtoa, teže povredio na treningu. Prema prvim medicinskim nalazima, stradali su mu ukršteni ligamenti levog kolena, što će zahtevati dug period oporavka i operaciju.

Belgijski golman je napustio trening centar na štakama, suznih očiju, a kasnije su se crne slutnje potvrdile. Prvi snimci su pokazali da je došlo do rupture prednjih ukrštenih ligamenata kolena, što je ozbiljna povreda koja zahteva pažljiv oporavak. Ova povreda obično zahteva period rehabilitacije od pet do sedam meseci, a u nekim slučajevima i duže, što će značiti da će Kurtoa izvesno vreme biti van terena.

Ovo je prva ozbiljnija povreda u Kurtoa karijeri, iako nije poznat po sklonosti težim povredama. Prošle sezone je bio izuzetno aktivan, odigrao je 43 utakmice za Real Madrid u svim takmičenjima.

Sada će Real Madrid biti suočen sa izazovom pronalaženja zamene za Kurtoaa. Španski mediji spekulišu da bi Real mogao da se osloni na postojeće opcije u timu kao što su Ukrajinac Andrija Lunjin, te mladi Španci Fran Gonzales i Diego Pinjeiro. Međutim, postoji mogućnost da će Real Madrid razmotriti i opciju traženja nove zamene na transfer tržištu kako bi se osigurali za preostali deo sezone.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter