0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

ISTORIJA NA STRANI ZMAJEVA, ALI SAVIĆ SE NE OBAZIRE NA PROŠLOST: Voždovac dočekuje Radnik na Krovu!

Objavljeno: 10.08.23 u 19:22

Vreme je za treću rundu elitnog ranga srpskog fudbala!

Fudbaleri Voždovca ugostiće Radnik u okviru trećeg kola Superlige Srbije, taj duel zakazan je za subotu od 18.55 časova na Krovu.

Zmajevi se uoči treće runde domaćeg šampionata nalaze na 11. mestu sa dva boda, dok su Surduličani sedmi sa četiri osvojena boda.

Šef stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, Marko Savić, istakao je da se njegova ekipa za ovaj meč priprema sa maksimalnom posvećenošću.

-Sledeću utakmicu pripremamo i pristupamo joj kao da igramo protiv Crvene zvezde. Radnik je izuzetno iskusna ekipa, zadnja linija je skoro cela od prošle sezone. Dobro su vođeni od strane trenera Ljubinkovića, čija „ruka“ se i te kako vidi na terenu. Vuk Mitošević daje posebnu notu ekipi, izuzetan je igrač i ličnost, apsolutni lider, „motor“ tima i od njega mnogo toga zavisi  –  počeo je strateg Voždovčana i nastavio:

-Kompaktna su ekipa, u prilog tome ide i činjenica da u prva dva kola nisu primili gol, što nije plod slučajnosti, nego protivnici nisu mogli da kreiraju veliki broj šansi. Drugačija su fudbalska filozofija u odnosu na nas, ali draž fudbala jeste u tome da ne postoji samo jedan ispravan put i način da se dođe do povoljnog rezultata.

U poslednja dva susreta u Beogradu domaćin je bio veoma efikasan i slavio je ubedljivim rezultatom, ali perspektivni stručnjak ne obazire se previše na rezultate iz prošlosti.

-Tradicija apsolutno ništa ne znači i ne igra nikakvu ulogu u predstojećem meču. Svaka sezona, pa i svaka utakmica, je priča za sebe i mi moramo da damo 100 odsto ukoliko želimo da dođemo do pobede u subotu– kazao je strateg Voždovca.

Posle remija bez pogodaka u uvodnom kolu protiv Javora, u prošlom meču Zmajevi su se dva puta upisali u strelce protiv Traktorista.

-Mi smo i protiv Ivanjičana napravili dovoljan broj šansi za jednu superligašku utakmicu, a protiv IMT-a smo pored dva gola imali četiri stopostotne prilike i to je nešto što me raduje. Ako u kontinuitetu budemo sposobni da stvaramo šanse ni efikasnost neće izostati – uveren je Savić, koji sa meč sa Surduličanima neće moći da računa samo na Aleksu Matića.

Utakmica između Voždovca i Radnika počinje u subotu od 18.55, a ulaznice za ovaj meč mogu se kupiti na dan utakmice na blagajni Tiketlajna ispred TC Stadion.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter