0
Fudbal

Fudbal Jelen Super League season 2015-2016 FK Crvena Zvezda Miodrag Bozovic Grof-Promocija novog trenera Beograd, 02.05.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

BOMBA U REGIONU: Bivši trener Crvene zvezde preuzima selekciju sa prostora bivše Jugoslavije!

Objavljeno: 10.08.23 u 14:55

U njemu vide način da se domognu EURA

Crnogorski fudbalski stručnjak Miodrag Božović, poznat kao Grof, trenutno je u pregovorima sa Fudbalskim savezom Severne Makedonije kako bi preuzeo selekciju te zemlje, prenose ugledni mediji „Vijesti“.

Ovaj potencijalni potez bi mogao označiti novo poglavlje u karijeri Grofa, ukoliko se ishod pregovora pokaže pozitivnim. Ukoliko se Božović i Fudbalski savez Severne Makedonije dogovore, on će zameniti dosadašnjeg selektora Blagoja Milevskog.

Severna Makedonija je u poslednjim godinama ostvarila izuzetne uspehe na fudbalskom terenu. Učestvovanje na Evropskom prvenstvu 2020. godine, eliminacija Italije u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru i pobeda nad Nemačkom ostaju upamćeni kao ključni trenuci za ovu selekciju.

Ipak, izazovi u poslednjim kvalifikacijama za EURO 2024. godine su doneli pad u formi, što je dovelo do promene na selektorskoj poziciji. Božović bi mogao da preuzme tim sa nekoliko sjajnih fudbalera poput Elifa Elmasa iz Napolija ili Enisa Bardija iz Trabzonspora.

Miodrag Božović ima bogatu trenersku karijeru sa iskustvom vođenja različitih klubova kao što su Budućnost, Crvena zvezda, moskovski Dinamo i Lokomotiva, Rostov, Krila Sovjetov i drugi. Osvojio je Superligu Srbije sa Crvenom zvezdom, a njegovo iskustvo i stručnost mogli bi značajno doprineti razvoju fudbalske selekcije Severne Makedonije.

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter