0
Evrokupovi

grobari navijaci fans supporters flags zastave Partizan v Nica during the UEFA Conference League 2022/2023 match on stadium FC (JNA) on September 15, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GROBARI UPLAŠILI HRVATE: Navijači Hajduka u strahu od dolaska pristalica Partizana u Split!

Objavljeno: 10.08.23 u 12:35

PAOK i Partizan imaju bratske odnose

Nedavni tragični događaji koji su zatresli fudbalski svet ne samo da su šokirali ljubitelje igre već su i ostavili trajne posledice na organizaciju budućih utakmica. Nakon fatalnog ishoda sukoba između navijača AEK-a i Bed Blu Bojsa u Atini, reakcija i briga oko bezbednosti igara su eskalirale, posebno u vezi sa duelima koji slede.

Sukobi u Grčkoj su uzdrmali fudbalsku zajednicu i doneli nesigurnost, što je naročito primetno u Hrvatskoj. Duel između Hajduka i PAOK-a, zakazan za četvrtak u Splitu, sada se posmatra sa povećanom pažnjom. Prema informacijama iz „Slobodne Dalmacije“, policija je u punoj pripravnosti kako bi se osiguralo da ne dođe do propusta u obezbeđivanju događaja. Posebno je istaknuto da postoji zabrinutost od moguće intervencije navijača Partizana, Grobara, koji su u dobrim odnosima sa pristalicama PAOK-a.

Policija će strogo nadgledati granične prelaze, detaljno pregledati veće grupe ljudi koje odgovaraju profilu navijača, a prilazi Splitu i stadionu „Poljud“ biće posebno kontrolisani. Slične mere biće preduzete i kada AEK stigne u Zagreb, iako je formalno zabranjeno prisustvo gostujućim navijačima na ovim mečevima.

Sve ovo ukazuje na ozbiljnost situacije i hitnost sa kojom se pristupa organizaciji utakmica, kako bi se izbegli incidenti i obezbedila sigurnost svih učesnika. Ovi događaji su još jednom podsetnik na važnost bezbednosti i kontrolisane atmosfere tokom sportskih susreta.

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter