0
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘ZA MENE JE VAŽNO DA NISMO ODUSTALI’: Pešić veruje da je ključ u odbrani! (VIDEO)

Objavljeno: 09.08.23 u 21:49

Orlovi ‘pali’ nakon preokreta!

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je na drugom meču Akropolis kupa u Grčkoj. Orlovi su izgubili od selekcije Italije, iako su u jednom momentu imali zaista velikih +17. Italijani, reprezentacija koja ‘ne leži’ našem timu prethodnih godina, slavili su sa 89:88.

Po završetku susreta utiske je izneo selektor nacionalnog tima Srbije, Svetislav Kari Pešić.

-Veoma jaka utakmica juče, nema izgovora ali investirali smo juče zaista energiju u odbrani i napadu. Večeras, posebno na početku smo igrali odlično u odbrani ali naša odbrana jedan na jedan je bila loša, nismo ih zaustavili i posle toga Italija je tim koja igra zajedno i zna automatski da nađe ekstra pas za trojku. Na kraju smo znali da će biti gusto i kako god imali smo dobre odluke u poslednja dva napada, ali za mene je važno da nismo odustali i da smo našli situaciju da dobijemo meč što je uvek važno. Međutim prvo najvažnije je da imamo ovakvu utakmicu kao danas. Intenzivnu, borba za svaku loptu i to je važno za naš napredak – istakao je selektor i dodao:

-U poslednjoj četvrtini Italija je uzela trojke, a mi nismo dobro gradili i oni su uzimali ofanzivne skokove. Baza je vraćanje u odbranu i kontrola skoka i o tome ćemo pričati na treningu. Bez toga sve je teško – konstatovao je iskusni stručnjak. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter