0
Košarka

Nebojsa Covic i Marko Simonovic Crvena Zvezda - Partizan ABA liga finale May, 29. 2022. Belgrade Serbia. 29.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SIMONOVIĆ OTVORENO O ŽREBU: Favoriti smo za prolaz, lagano ćemo iskoristiti priliku!

Objavljeno: 09.08.23 u 11:21

Rekao svoje mišljenje.

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu na startu Akropolis kupa u Grčkoj! Orlovi su nadigrali domaću selekciju i slavili sa 71:64, a takođe je gotov i žreb za Eurobasket 2025. godine, gde se u kvalifikacionoj grupi Srbija nalazi sa Gruzijom, Danskom i Finskom.

„Otvaraju nam se nove mogućnosti u kvalifikacionim „prozorima“ jer će selektor Pešić imati manje glavobolje oko sastava, a to je problem koji je dugo opterećivao odnose dve velike košarkaške organizacije. Ako se odazove veći broj reprezentativnih kanidata iz evroligaških klubova, onda smo favoriti u grupi. Verujem u naš tim, kao i da će lagano iskoristiti priliku da pokaže kontinuitet učestvovanja na prestižnim takmičenjima. Istina je da su se prethodnih godina dešavali neki (ne)očekivani porazi baš u tim FIBA „prozorima“, ali ne samo Srbiji nego i ostalim selekcijama, posebno u novembarskom delu kvalifikacija. Situacija se sada malo promenila, biće lakše,“ naglašava Marko Simonović u kraćem razgovoru za Sport Klub.

Potom je nastavio.

„Ne sećam se da je bilo koja generacija igrala protiv Danske. Uz svo poštovanje, nisu nam konkurencija. Gruzija je skup kvalitetnih i ponosnih pojedinaca, koji imaju rezultata. Odlično se poznaju, imaju gotovo celu ekipu na okupu i tako duži niz godina. Videćemo kako će da funkcionišu u kvalifikacijama za EP.“

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter