0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NEKADAŠNJI KOŠARKAŠ PARTIZANA PORUČIO: ‘Očekujem da na SP budemo konkurentni, niko nije nepobediv!’

Objavljeno: 09.08.23 u 15:58

‘Znamo da SAD dolazi sa B sastavom, da i Francuzima nedostaju najbolji igrači.’

Nacionalni tim Srbije se nalazi u Grčkoj gde igra Akropolis kup kao drugi deo prprema za predostejći Mundobasket koji se održava od 25. avgusta do 10. septembra. Domaćini ove smotre biće Japan, Filipini Indonezija, ‘orlovi’ će biti u grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom.

Sinoć su ‘Karijevi’ puleni dobili ‘Helene’ rezultatom 71:64, dok će večeras odmeriti snage sa Italijom. Srbija je već odigrala dva susreta koja su bila zatvorenog tipa, protiv Poljske i BIH, gde su ostvarena oba trijumfa.

Nakon ove provere, sledi duel koji će se igrati u Beogradu protiv tima iz grupe Portorika, 16. avgusta, zatim četiri dana kasnije protiv Kine i kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

O šansama našeg nacionalog tima na Mundobaksetu govorio je za Sport Klub nekadašnji as Partizana, Miroslav Berić.

-Očekujem da na SP budemo konkurentni, da se predstavimo u što boljem izdanju. Ne ubrajaju nas u najjuži krug favorita za titulu prvaka, ali to sve može u trenutku da se promeni. Mogu lako da se sklope kockice u našu korist. Realno, imamo tim koji može da se suprotstavi svakom protivniku. – naveo je on.

Poručio je da niko nije nepobediv.

-Znamo da SAD dolazi sa B sastavom, da i Francuzima nedostaju najbolji igrači, da će Španci, kao i prošle godine, igrati sa podmlađenim timom. Tako da niko nije nepobediv… Mnogi su nas unapred prežalili, što može da bude dobro, mogu to naši momci da iskoriste. – istakao je Berić.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter