0
Košarka

FOTO: Mega MIS

MEGA POKLEKLA U FINIŠU: Slavni američki koledž bolji od srpskog tima na Mikonosu!

Objavljeno: 09.08.23 u 22:50

Zanimljiv meč u Grčkoj!

Košarkaši Mega MIS-a su se u prvoj pripremnoj utakmici pred sezonu 2023/24 sastali sa NCAA ekipom Univerziteta Južna Kalifornija na Mikonosu i posle 40 minuta prilično izjednačene borbe izgubili 73:76 (21:13, 15:19, 21:21, 16:23). Vodili su izabranici Marka Baraća većim delom susreta, ali košarkaši USC Trojansa su u čevrtoj četvrtini uspeli da preokrenu rezultat i u penal završnici dođu do trijumfa. Omerdžan Iljasolu je imao šut za izjednačenje u poslednjim sekundama, ali nije bio precizan.

Sjajan povratnički debi imao je snažni centar Uroš Plavšić koji je susret okončao sa 23 poena. Talentovani turski plejmejker Iljasolu je, takođe na debiju u dresu Mege, postigao 13 poena, a ispratili su ih Andrija Jelavić sa 11 i Stefan Miljenović sa 10 poena.

Preuzela je ekipa Mega MIS-a kontrolu u prvom kvartalu nakon trojki Jelavića i Iljasolua i okončala prvi kvartal sa osam peona viška. Rival je u par navrata tokom druge deonice pripretio, pokušao da uhvati priključak, ali su Baraćevi puleni uspeli da očuvaju prednost i veliki odmor dočekaju sa plus četiri.

Slična situacija po povratku sa pauze. Vodila se velika borba, a Mega je uz vrlo dobro izdanje Plavšića čuvala prednost. Ušlo se ipak u neizvesnu završnicu, Trojansi su preokrenuli, Iljasolu je imao priliku da poravna rezultat u poslednjim sekundama, ali lopta nije htela u koš. Kobzistij je pokupio ofanzivni skok, ali nije uspeo da ubaci flouter i ekipa Univerziteta Južna Kalifornija je slavila.

Mega MIS: Iljasolu 13, Paunović 4, Jelavić 11, Miljenović 10, Kobzistij 5, Milosavčević, Popović 3, Kovačević 2, Malovec 2, Plavšić 23, Petrović

Košarkaši Mega MIS-a i Univerziteta Južna Kalifornija će se ponovo sastati 11. avgusta na Mikonosu, u istom terminu (18.00).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter