0
Košarka

FOTO: Twitter/KSS

ITALIJA SLAVILA U DRAMATIČNON SUSRETU: Srbija prokockala +17! (FOTO)

Objavljeno: 09.08.23 u 20:39

Odlična borba.

U toku su pripreme za Mundobasket koji se održava od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Reprezentacija Srbije se trenutmo nalazi u Grčkoj gde igra Akropolis kup.

Orlovi’ su sinoć prevazišli prvu prepreku, savladavši ‘helene’ 71:64. Večeras je četa Svetislava Pešića u ‘OAKA Areni’ odmerila snage sa selekcijom Italije. Odličan početak naše selekcije, koje je slušao šut za tri poena i posle prve deonice su imali prednost od +13 32:19. U drugoj deonic iItalijani su se probudili i pokazali bolju igru. Na odmor se otišlo rezultatom 47:44.

U trećoj deonici su košarkaši Italije bolje krenuli, ali su se ‘orlovi’ brzo probudili i na kraju je rezultat bio 70:70. U poslednjoj četvrtini igralo se koš za koš, ali su na kraju Italijani trijumfovali rezultatom 89:88.

Prva četvrtina:

Orlovi’ su imali prvi napad, a kapiten Bogdanović pogađa odmah i dovodi svoj tim u vođstvo, potom je odličan prodor imao Nikola Jović koji je pogodio uz dodatno slobodno bacanje. Srbija je bolje počela i napravila seriju od 5:0, a na drugoj strani Tonut pogađa.

FOTO: Twitter/Italbasket

 

Avramović pokazuje svoj kvalitet i poentira šutem za tri poena. Polonara je pogodio iz teške pozicije i pokazuje svoj kvalitet, a Aleksa Avramović ponovo pogađa trojku. Odlična igra Srbije koja zatvara puteve ka košu, a Jović, pa potom Dobrić dovode naš nacionalni tim do dvocifrene prednosti od +13 (17:4).

Izabranici Svetislava Pešića je pogodilo četiri trojke u prva četiri minuta, odličan početak. Prva trojka za Italijane dolazi preko Melija. Međutim, Srbija drži za sada sve pod kontrolom sjajnom akcijom Bogdanovića Milutinova dolazi do novih poena, a Dobrić dolazi do novih poena šutem za tri poena i dovodi ‘orlove’ na +16 (22:6).

Vrlo efikasna igra u prvoj deonici, a ‘orlovi’ su delovali raspucano, to govori činjenica da su za šest minuta postigli čak 24 poena. Fontekio postiže prve poena polovičnim šutem sa slobodnih bacanja, a sa druge strane odmah uzvraća Gudurić.  Nikola Jović dovodi svoj tim do nove najveće prednosti od +17 (28:11).

Repezentacija Italije se malo konsolidovala i uspela da napravim seriju od 5:0 (28:16). Odličan start Pešićevih izabranika, koji su bili bolji protivnik, a i šutevi za tri ponea su im išli od ruke. Uspeli su ‘azuri’ da se saberu malo, ali je prva četvrtina pripala Srbiji rezultatom 32:19.

Druga četvrtina:

Datome pogađa trojku odmah na početku druge deonice, a Detimi  nakon njega dva poena, Italijani bolje otvaraju ovaj deo sa serijom od 5:0. Međutim, ne predaje se Srbija tek tako pa prave seriju od 4:0 (36:24). Sjajna akcija ‘azura’, Spanjolo je asistirao do Datomea koji ponovo pogađa.

U drugoj četvrtini naši košarkaši deluju konfuzno, što protivnik to koristi i smanjuje prednost Srbije na 36:30. Severini postiže trojku i i stiže na tri koša zaostatka, ali je Milutinov ponovo povećao prednost, međutim, Italijani stižu na -2 (38:36). ‘Orlovi’ su se malo probudili, ali Italijane sada sluša trojka.

FOTO: Twitter/KSS

Odlična igra Mlutinova koji je pokazao fanstatičan kvalitet. Odličan prodor Fontekija koji smanjuje vođstvo Srbije na 44:41. Dosta bolja igra ‘azura’ koji su dobili ovaj deo sa 25:13.

Treća četvrtina:

Italija ulazi bolje u drugom poluvremenu i odmah na startu trojkom Fontekija dolazi do izjdednačenja 47:47, a sa linije penala ispustili priliku da dođu do vođstva, međutim, Polonara trojkom dovodi ‘azure’ do prednosti od 52:51, a potom i Meli šutem za dva poena odvodi Italijane na +3 (54:51).

Nakon dužeg vremena bez poena Jović postiže pogodak iz jedne komplikovane situacije. Nakon dobre reakcije u odbrani Marinković iz kontre pogađa i Srbija ponovo vodi 55:54. ali Fontekijo trojkom vraća Italiji vođstvo, potom Marinković trojkom dovodi ponovo ‘orlove’ do prednosti.

U nastavku smo gledali takmičenje u šutevima za tri poena i stalne promene rezultata, veoma uzbudljiv i dinamičan susret. Marinković je ušao u seriju od tri trojke za redom i ponovo Srbija vodi (64:63). Odličan tempo, igra se koš za koš, ali je treća deonica pripala Italijanima, koji su za nijansu bili bolji, ali je rezultat bio 70:70.

Četvrt četvrtina: 

‘Orlovi’ prvi dolaze do prednosti u poslednjoj deonici, sa druge strane Spanjolo je bio neprecizan za šut za tri poena, a onda jedna uigrana akcija Srbije, koju je Ristić realizovao košem. Dolaze ‘azuri’ preko Severinija do izjednačenja trojkom (73:73).  Bogdanović je imao sjajan solo prodor koji je realizovao poenom na asistenciju Gudurića.

Pajola postiže svoje prve poene, a Proćida dovodi Italijane do najveće prednosti na susretu od +5 (80:75), ali se Gudurić pobrinuo da se ta prednost smanji. Bogdanović postiže 11 poen i Srbija prilazi na -1, ali Fontekijo uzvraća trojkom (83:79). Ponovo ‘orlovi’  dolaze na -1, trojkom Gudurića.

Isti igrač je napravio faul, a Meli promašuje oba slobodna bacanja. Što je bližio kraj, susret je više dobijao na intezitetu i veću borbenost. Nastavljaju Italijani sa bombardovanjem sa šutevima za tri i dolaze do +6 (88:82) na dva minuta pre kraja. Na kraju su ‘azuri’ uspeli da slave rezultatom 89:88.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter