0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PEŠIĆ: ‘Nismo spremni da kontrolišemo utakmicu, ali ima razloga za zadovoljstvo!’

Objavljeno: 08.08.23 u 22:18

Selektor izneo utiske nakon pobede!

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu na startu Akropolis kupa u Grčkoj! Orlovi su nadigrali domaću selekciju i slavili sa 71:64.

Utiske posle pobede nad izuzetno kvalitetnim protivnikom izneo je legendarni selektor naše zemlje, Svetislav Kari Pešić.

-Važna utakmica za nas jer do sada smo radili samo da se spremamo za Svetsko prvenstvo i momci su bili veoma motivisani što je veoma važno za nas jer nakon deset dana treninga im je bila potrebna utakmica u odličnoj atmosferi u OAKA Areni u Atini i naravno možemo da vidimo da je srpski tim bio pun uspona i padova i i dalje nismo spremni da kontrolišemo utakmicu – počeo je Pešić i dodao:

– Za nas kao i uvek važno je da imamo tranziciju i odbranu i bili smo odlični u odbrani tranzicije jer kada imaš to, možeš da igraš i 5 na 5 i kontrolišeš utakmicu. Za nas je ovo bila prva lopta, prve stvari koje smo počeli da radimo od prvog dana do danas i vežbali smo odbranu u tranziciji i to protiv tima koji je odilčan u tranziciji i koji je dao samo šest poena u tom segmentu. Zbog toga sam zadovoljan. Morali su da budu fokusirani i da komuniciraju i sve je bilo sjajno i ako se investira koncentracija fizička i mentalna u takvoj odbrani posebno napraviš neke dobre odluke i pored velikog broja izgubljenih lopti. Moramo to da smanjimo. U drugom poluvremenu smo bili bolji u organizaciji igre i kontrolasli skok. Ne pričamo o pobedi već o našoj igri, što je bitno za naš mlad tim. Videćemo kako ćemo igrati sutra protiv Italije i u ostalim prijateljskim utakmicama -rekao je Svetislav Pešić.

Iskusni stručnjak je potencirao na kontroli meča!

– U Srbiji je slično kao u Grčkoj, uvek je pritisak i nije bitno ko igra. Mi ne mislimo o pritisku nego o tenziji koja je bitna i u odbrani i u napadu i mora da se reaguje u pravom trenutku i da se kontroliše u narednim utakmicama koje ćemo igrati u narednim danima.

– Grčki tim je novi tim, igraju odličnu košarku i videli smo ih protiv Slovenije gde su bili odlični i veoma snažni i ne brinite jer će Srbija i Grčka napredovati i biti bolji na Mundobasketu. U reprezentaciji Grčke i trener i igrači mogu da urade mnogo toga i spremni su da daju sve od sebe da bi igrali kao tim i to je ono što mislim da je njihova najveća prednost kao i naša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter