0
Atletika

FOTO: SAS

ONE SU PONOS SRBIJE: Srebrna Teodora i bronzana Aleksandrija! (FOTO)

Objavljeno: 08.08.23 u 21:18

Veliki uspeh srpskih atletičarki!

Evropsko prvenstvo za starije juniore i juniorke održava se u Jerusalimu od 7. do 10. avgusta, našu zemlju predstavlja 18 reprezentativaca.

Drugog dana Evropskog prvenstva za starije juniore i juniorke u Jerusalimu, srpski atletičari su ostvarili značajan uspeh osvajanjem medalja i plasmanima u finale.

U finalu troskoka naša zemlja imala je čak tri atletičarke, od čega su dve osvojile medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Natalija Dragojević je ostvarila odličan rezultat skokom od 12.91 metara, što joj je donelo deseto mesto u konkurenciji vrhunskih atletičarki. Teodora Boberić skočila je najdalje u prvoj seriji do 13.50 m, i bila na vodećoj poziciji sve do poslednje serije kada je Ukrajinka, Chernukha Oleksandra prestigla i skočila do 13.63 m.

Ipak, Teodora se sjajnim rezultatom plasirala na drugo mesto i osvojila srebrnu medalju, donoseći tako veliko priznanje za srpsku atletiku.

FOTO: SAS

 

Aleksandrija Mitrović je takođe ostvarila izvanredan uspeh. Njen najdalji skok od 13.40 metara, ostvaren takođe u prvoj seriji, obezbedio joj je bronzanu medalju na ovom Evropskom atletskom prvenstvu za juniore.

FOTO: SAS

 

Ovaj uspeh naših mladih atletičara svakako je ponos za zemlju i potvrda talenta i truda koje ulažu u svoje sportske karijere. Sledećeg dana takmičenja, srpski reprezentativci će se boriti za nove medalje i plasmane u finala, dok će kvalifikacije biti održane u nekoliko disciplina.

Svi ljubitelji atletike mogu pratiti ovaj spektakl na kanalu Sport klub 3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter