0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MILIJAŠ PORUČIO: ‘Spremni smo za start prvenstva, željno iščekujemo Ligu šampiona!’

Objavljeno: 08.08.23 u 11:50

‘Tim je sastavljen od mladih fudbalera i ovo je bila promena za njih, dolazak novog trenera.’

Dolaskom Baraka Bahara na kormilo Crvene zvezde desile su se radikalne promene. Prva odluka Izraelca je bila odstranjivanje dotadašnjeg kapitena, Milana Borjana, nakon čega su se svi začudili, a i samom golmanu je to teško palo. Nakon pripremnog perioda, nastavili su se rezovi, a naredne žrtve bili su Gobeljić Srnić.

Kao nova pojačanja stigli su Omri Glazer, Džan Filip Kraso, Piter Olijanka, Marko Stamenić, Edmundo Ado Miloš Degenek. Naravno, tu su i mlade snage, na čemu izraelski stručnjak insistira, a najviše se ističu Jovan Šljivić, Vladimir Lučić, Jovan Mijatović, Stefan Mitrović.

Osim promena u igračkom kadru, dogodile su se i u stručnom štabu. Doskorašnji pomoćni trener ‘crveno-belih’ Nenad Milijaš nije više na toj funkciji, ali je ostao u Ljutice Bogdana, a sada je trener omladinskog pogona. Sigurno će njegovo bogato internacionalno iskustvo pomoći mladim snagama da što brže stasaju.

Juniori su pod dirigentskom palicom Nenada Milijaša odradili odlično pripremni period i sada spremni dočekuju start šampionata, a prvi duel ih očekuje sa Brodarcem. Nekadašnji kapiten Zvezde je izneo svoja očekivanja za sve ono što predstoji.

-Prošlo je više od mesec dana od kada sam preuzeo ekipu. Imali smo vremena da se međusobno upoznamo. Radili smo visokim intenzitetom prvo pripremajući se u Beogradu, pa potom u Vrnjačkoj Banji i ispunili smo cilj koji smo postavili tokom priprema. – započeo je.

Dodao je da je zadovoljan kontrolnim mečevima.

-Zadovoljan sam kontrolnim mečevima, ali najbitnije je da smo odlično trenirali. Znamo da se u Crvenoj zvezdi uvek gledaju golovi, ali ipak smo igrali prijateljske utakmice na kojima smo pokušali da prikažemo segmente igre sa treninga. Važno je da su momci davali sve od sebe, kao i da su napredovali iz duela u duel. – nastavio je on.

Njegovi puleni su okviru priprema savladali Honved 3:0, a on je istakao da su spremni za start prvenstva.

 -Utakmica u Mađarskoj je zaokružila kompletan rad pred početak sezone. Sigurno da smo spremni za start prvenstva, a upravo kroz mečeve u Omladinskoj ligi Srbije ćemo se spremati za Ligu šampiona koju željno isčekujemo. Igrači su svesni u kom klubu igraju i ciljeva koji su postavljeni. Tim je sastavljen od mladih fudbalera i ovo je bila promena za njih, dolazak novog trenera. – poručio je Milijaš.

Rekao je da je najbitnije da su sjajni grupu, a greške su sastavni deo u ovim godinama.

-Najbitnije da smo napravili sjajnu grupu, sa dobrom atmosferom. U ovim godinama greške su sastavni deo fudbala, dolazi često do pada koncentracije, mnogo više nego kod prvotimaca. Apostrofiram da je svaki pojedinac na terenu dao maksimum, kao i da ćemo dati sve od sebe da otvorimo takmičarsku godinu na najbolji mogući način. – zaključio je trener juniora Crvene zvezde.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter