0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRUMA I FUDBALSKE ČAROLIJE PORTUGALSKOG TIMA: Braga za minut ‘nokautirala’ TSC sa dva gola, Pantović propustio veliku šansu! (VIDEO)

Objavljeno: 08.08.23 u 21:47

Očekivano vođsvto domaćeg sastava!

Tačno u 21 čas na velelepnom ‘Munisipalu‘ sudija Harlad Lehner iz Austrije dao je znak za početak utakmice trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona između Brage i TSC-a iz Bačke Topole.

Nakon 45 minute igre domaćin vodi sa 2:0. 

Portugalski sastav je od samog starta meča pokazao zašto je veliki favorit! Braga je od starta dominirala u polju, a inicijativa domaćih je sve više ‘mučila’ debitanta u kvalifikacijama za elitni rang evropskog fudbala.

Najmlađi u gostujućem sastavu, Mateja Đorđević, vrlo oštro i neoprezno je startovao nad rivalom u 5. minutu, pa je austrijski arbitar bio primoran da mu pokaže žuti karton.

Prva ozbiljna pretnja po gol mladog Ilića viđena je u 8. minutu, kada je Bruma ‘uhvatio’ volej sa sedam metara iskosa. Šut fudbalskog mađioničara blokirao je Miloš Cvetković i lopta je otišla u korner.

Braga je nastavila sa inicijativom, a ekipa Žarka Lazetića nije imala adekvatan odgovor. Mirasalo je na gol i bilo je samo pitanje trenutka kada će domaći navijači imati razlog za radovanje.

Vrhunska akcija realizovana je na isti način u 17. minutu. Dupli pas tandema Bruma-Borha, pa nekoliko driblinga nekadašnjeg asa Sportinga, a onda i maestralan pogodak Brume za vođstvo Brage! Povremeni reprezentativac Portugalije pogodio je sa ivice šesnaesterca.

‘Potonula’ je gostujuća ekipa i odmah kapitulirala po drugi put. U 19. minutu pogrešio je Ifet Đakovac, a to je Braga odmah iskoristila. Ruiz je poslao pas iza leđa odbrane TSC-a, a Pici je na rutinski način zatresao mrežu i duplirao prednost.

Samo dva minuta kasnije imao je TSC odličnu situaciju da ublaži vođstvo domaćih. Cvetković je fenomenalno glavom proigrao Jovanovića, a ovaj je lucidno proigrao Pantovića. Mladi ofanzivac se našao sam ispred golmana Brage, ali je očajno šutirao preko gola.

Pretili su domaći ponovo u 24. minutu, kada je Pici šutirao pored stative. Gosti su imali mnogo sreće!

Posle pola sata igre postalo je jasno da TSC može da igra protiv, daleko bolje, ali ne i nepobedive Brage. Sebičan je bio Pantović u situaciji kada nije proigrao Rakonjca, koji je bio sam u kaznenom prostoru. Sudija je ipak dosudio ofsajd.

Bruma je nastavio da briljira! Momak, koga su svojevremeno nazivali novim Kristijanom Ronaldom, podizao je publiku na noge svojim driblinzima. Nakon serije genijalnih poteza i prikazane fudbalske umetnosti, Bruma je poslao povratnu loptu, a snažno je iz prve šutirao Al Musrati. Petrović je spasao TSC, otklonivši loptu sa gol linije.

Nakon kornera Ilić je zabeležio fantastičnu intervenciju i tako sprečio domaće da reše pitanje pobednika.

Nemanja Petrović, kapiten srpskog tima, zaradio je žuti karton u 43. minutu meča.

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter