Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

AEK TRAŽI HITNU KAZNU ZA HRVATE, STIGLO NOVO SAOPŠTENJE: ‘Kako da igramo fudbal dok curi krv naših navijača? Oni koji ubijaju u Atini su sastavni deo organizacije protiv koje igramo!’

Objavljeno: 08.08.23 u 23:53

Velika tragedija u Atini!

Ubistvo 29-godišnjeg navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa, od strane huligana (pristalica) Dinamo Zagreba, uzdrmalo je čitav sportski svet. Veliku tugu izazva je varvarski čin Bed Blu Bojsa, a iz redova AEK-a traže hitnu kaznu.

Saopštenje grčkog velikana prenosimo u celosti.

-Kako je moguće da nakon varvarskog ubistva Mihalisa od strane bande kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove ekipe? – navodi AEK u svom saopštenju, u kojem se pominje i moć koju hrvatski lobi ima u okviru UEFA .

– Hoće li neke od njegovih ubica biti na tribinama? Da li će njihovi saučesnici u zločinu danas na društvenim mrežama proslavljati ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju nas i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saputnici u organizovanom kriminalu?

– Ko nas zaista tera da igramo ove utakmice dok krv našeg ubijenog navijača i drugog teško povređenog curi? Kada svi znaju da su oni koji su došli ovde da ubijaju sastavni deo organizacije sa kojom moramo da igramo fudbal?

– Da li je lobiranje Hrvata u UEFA važnije od ljudskih života koje su oduzele ubice? I da li dobro evropskog fudbala zahteva da nateramo naše igrače da igraju fudbal na svom terenu kao da se ništa nije desilo Postoji samo jedan način: hitna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet čeka ovo. Kao i AEK.