0
Košarka

FOTO: Starsport

NEDOVIĆ O MUNDOBASKETU: ‘Ne idemo sa velikim pritiskom, to može da bude i naša prednost!’

Objavljeno: 07.08.23 u 16:50

‘Novo iskustvo za većinu nas.’

Reprezentacija Srbije se uveliko priprema za Mundobasket koji će se održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra. ‘Orlovi’ će biti u  u grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom.

Nedavno je i selektor nacionalog tima, Svetislav Pešić objavio spisak putnika na ovu smotru, a neće moći da računa na Jokića, Kalinića, Micića, Jovića i Jaramaza Pokuševskog. Srbija je već odigrala dva susreta koja su bila zatvorenog tipa, protiv Poljske BIH, gde su ostvarena oba trijumfa.

Naredna prepreka za Pešićevu ekspediciju jeste Akropolis kup koji će se održati u Atini. Nacionalni tim Srbije očekuju dueli protiv Grče 8. avgusta i Italije dan kasnije u ‘OAKA Areni’. Svoja očekivanja o Svetskom prvenstvu i narednim kontrolnim utakmicama izneo je Nemanja Nedović.

As Crvene zvezde je rekao da će ovo bili prvi ozbiljniji test protiv dve ekipe sa kojima će se možda susreti na Svestkom prvenstvu.

-Prvi malo ozbiljni test protiv dve ekipe sa kojima ćemo se možda susresti na Svetskom prvenstvu, sa publikom što mi igrači volimo. Radujemo se da vidimo gde ssmo posle dve nedelje sa nivoom forme i kondicije. Kako su dve nedelje odmicali, tako je atmosfera bila sve bolja i bolja. Ovaj turnir nam dolazi u savršenom trenutku. – započeo je.

Potom je govorio i o Mundobasketu.

-Nije opterećenje, momci su iskusni da znaju da biraju šta će da čuju, a šta ne. Ne idemo sa velikim pritiskom, to može da bude i naša prednost. Nisu nas svrstavali ni među prvih 10. Iskoristićemo ovaj period da se što bolje spremimo. – poručio je.

Istakao je da je dobra stvar što se ne pomeraju i da se sve namestilo da se oni sami fokusiraju na teren.

-Nikada nisam bio na Filipinima, novo iskustvo za većinu nas. Dobra stvar što se ne pomeramo, ako Bog da da ostanemo do kraja. Sve se namestilo da se mi samo foksuramo na teren i pokušaćemo iz meča u meč da napredujemo. Imamo iskustva sa prethodnih takmičenja, gde nije bitno kako izgledaš na početku, nego na kraju. – zaključio je Nedović.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter