0
Košarka

FOTO: Starsport

BOGDANOVIĆ IZNEO OČEKIVANJA PRED AKROPOLIS KUP: ‘Igramo atraktivnu košarku, nadam se najboljem!’

Objavljeno: 07.08.23 u 16:20

‘Spremni smo da igramo utakmice i da nastavimo da se spremamo za Mundobasket.’

U toku su pripreme za Mundobasket koji će se održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.  Reprezentacija Srbije je u grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom.

Selektora ‘orlova‘ Svetislav Pešić je nedavno objavio spisak igrača koji će putovati na ovu smotru. Popularni ‘Kari’ neće moći da računa na Jokića, Kalinića, Micića, Jovića i Jaramaza i Pokuševskog. Naš nacionalni tim je već odigrao dve pripremne utakmice  protiv Poljske BIH, a oba susreta su dobijena.

Ovi mečevi su bili zatvorenog tipa, a sledeće što očekuje Pešićevu ekspediciju jeste Akropolis kup koji će se održati u Atini. Nacionalni tim Srbije očekuju dueli protiv Grče 8. avgusta i Italije dan kasnije u ‘OAKA Areni’.  Očekivanja o ovom mini turniur izneo je kapiten ‘orlova’ Bogdan Bogdanović.

On je naveo da su brzi i da igraju atraktivnu košarku i nada se najboljem.

-Dosta je mlada ekipa, tako da smo izdržali. Brzi smo i igramo atraktivnu košarku, to mogu da kažem u napred i nadam se najboljem kao i uvekDobro su prošle pripreme, bez velikih povreda, što je najvažnije. Spremni smo da igramo utakmice i da nastavimo da se spremamo za Mundobasket. Znamo njihovu kulturu košarke, svi igraju na svoj način i fazon. Biće to dobar test za nas, a videćemo i šta misli publika. – jasan je on.

Zatim je izneo utiske sa već dva odigrana susreta.

-Dobro je bilo, zadovoljni smo, mi smo gledali da razmenimo što više postava, da se uigramo. – dodao je Bogdan.

Na kraju je pričao i otkazima u reprezentaciji i istakao je da nemaju vremena da se tim bave.

-Iskreno, nismo imali mnogo vremena, treniralo se jako u Pazovi, bilo je puno obaveza između nas. Nismo mnogo fokusirani na to, ali sve ide svojim tokom. Veći je fokus na prvenstvo, nego ko je tu i ko nije. – poručio je Bogdanović.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter