0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SALDANJA I MENIG PRESUDILI STAROJ DAMI: Gol Holanđanina za TV špice! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.08.23 u 20:56

Prvi trijumf crno-belih u novoj sezoni!

Derbi drugog kola Mozzart bet Superlige Srbije počeo je tačno u 19 časova na stadionu ‘Karađorđe‘ u Novom Sadu. Fudbaleri Vojvodine, nakon prerano završene evropske epizode, dočekali su ekipu Partizana.

Gosti iz Humske slavili su sa sigurnih 0:2, golovima Saldanje i Kvinsija Meniga u drugom poluvremenu.

Crno-beli su bili nadomak vođstva već posle nekoliko sekundi! Akcija je završena povratnom loptom Saldanje ka Severini, koji je uputio udarac. Ipak, Carević je sprečio Partizan da dođe do ranog vođstva.

Ponovo su gosti zapretili u trećem minutu. Menig je snažno šutirao, a lopta je iz neposredne blizine pogodila jednog od domaćih igrača u ruku. Ipak, arbitar je odlučio da nema elemenata za kazneni udarac.

Visok tempo igre viđen je u Novom Sadu. Izabranici Igora Duljaja bili su opasniji rival, ali Vojvodina je povremeno uspevala da zapreti. Kanute je u 10. minutu zaustavio opasan napad domaćina.

Severina je ponovo pokazao talenat i umeće koje poseduje. Fudbaler koji je u redove crno-belih stigao iz Holandije navukao je četiri igrača na sebe, a potom proigrao Meniga. Ofanzivac je šutirao, a lopta je završila u korneru.

Mladi Ilić je u 14. minutu zaradio žuti karton zbog oštrog prekršaja nad Čumićem.

Na isti način, samo u redovima Vojvodine, kažnjen je Lazarević zbog starta sličnog inteziteta.

Najopasniji nalet Stare dame od starta meča viđen je u 26. minutu. Najpre je zapretio Vukić, da bi nešto kasnije, potpuno sam iskosa šutirao Filip Malbašić. Smireno i bez problema reagovao je prvi put na meču Aleksandar Jovanović.

Zaigrala je Vojvodina daleko bolje sredinom poluvremena. Nikola Čumić je odlično trčao u tranziciji, a onda je usledio zaista grub start do tada sjajnog Kristijana Belića. Nekadašnji vezista Vest Hema sankcionisan je žutim kartonom.

Lazarević je odlično izveo slobodan udarac, ali vrhunsku priliku nisu realizovali ni Nikolić, ni Crnomarković, koji su propustili šansu da loptu proslede iza leđa čuvara mreže crno-belih.

Pretila je Vojvodina u finišu, pogotovo kada je Čumić pokušao direktno iz kornera, ali Jovanović je bio na visini zadatka. 

Tek što je počelo drugo poluvreme Partizan je došao do vođstva! Natho je proigrao Saldanju, a spretni Brazilac je odlično šutirao unutar šesnaesterca i pogodio za 0:1.

Odmah je Stara dama preuzela inicijativu. Čumić je zapretio u 58. minutu i izborio udarac iz ugla. Đorđe Crnomarković je samo nekoliko sekundi kasnije bio u idealnoj prilici, ali nije uspeo da prosledi loptu u mrežu.

Usledio je novi nalet Vojvodine, ali novopečeni reprezentativac – Čumić, šutirao je visoko preko gola.

Pitanje pobednika rešeno je u 74. minutu, kada je na maestralan način mrežu Vojvodina zatresao Kvinsi Menig. Holanđanin je umirio loptu posle dodavanja Natha, usledila je serija driblinga, a potom vrhunski udarac ‘otvorenim stopalom’. Carević nije imao baš nikakve šanse.

Tempo igre je opao, a promene rezultat do kraja meča nije bilo.

Standings provided by Sofascore

 

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter