0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ČUKARIČKI SLAVIO NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Nova pobeda čete Dušana Kerkeza, Docić postiže samo evrogolove! (VIDEO)

Objavljeno: 06.08.23 u 19:15

Brđani su uz Crvenu zvezdu jedini tim sa maksimalnim učinkom u prvenstvu!

Čukarički je slavio i u drugom ovosezonskom meču u Superligi Srbije, posle niškog Radničkog pobedili su Brđani i kragujevački Radnički 1923, i to na gostovanju – 2:1.

Posle lošijeg prvog poluvremena, u nastavku su izabranici Dušana Kerkeza bili bolji, poveli su prelepim golom Marka Docića iz slobodnog udarca u 56. minutu. Izjednačio je pet minuta kasnije Činedu, ali je tri boda obezbedio Tošić, golom glavom posle odličnog ubacivanja Nikčevića.

Počelo je odličnom prilikom za Radnički u šestom minutu, bivši prvotimac Čukaričkog Čolović je odlično centrirao sa desne strane, Zorić je šutirao glavom i pogodio prečku, lopta se odbila do Krajišnika, čiji je šut sa deset metara završio pored gola. Samo dva minuta kasnije solo akcija Činedua, šutirao je Nigerijac sa 15 metara, ali je Filipović sjajno odbranio. Iz kornera koji su izveli Kragujevčani sevnula je kontra Brđana, Miladinović je dodao do Ivanovića, ovaj mu je vratio loptu, ali je u odsutnom trenutku pre šuta omalenog igrača uklizao Bevis, koji je sprečio pogodak.

U 21. minutu posle „skraćene igre“ Miladinovića i Docića kapiten belo-crnih je centrirao, glavom je tukao Ćalasan, ali na drugoj stativi loptu nije stigao Tošić. Pet minuta kasnije odlična prilika za domaće, posle centaršuta iskosa sa leve strane Činedu je zahvatio loptu glavom, ali je u poslednji čas intervenisao Drezgić, koji je izbacio u korner. U finišu prvog poluvremena po jedna prilika na obe strane, u 38. minutu Čolović je izveo korner, Simović je šutirao neprecizno glavom. U 43. minutu je mogao Ivanović do gola, ali je vrlo loše šutirao iskosa sa leve strane.

Mnogo bolje je Čukarički počeo drugo poluvreme, pa je šansu imao već u 50. minutu, Ivanović je šutirao iskosa sa leve strane, golman Radničkog je kratko odbio loptu, na koju je natrčao Badamosi, ali je šutirao pored gola iz izgledne pozicije. Fantastičnu priliku četiri minuta kasnije imao je Miladinović posle idealnog centaršuta Tošića, najniži igrač na terenu tukao je glasvom sa 12 metara, zamalo pored gola domaćih.

Ipak, u 56. minutu Brđani su krunisali inicijativu. Maestralno je kapiten Marko Docić izveo slobodan udarac sa desne strane, gađao je na drugu stativu i pogodio dalji ugao Mladenovićevog gola – 0:1. Nisu Kragujevčani odustali, pa su već u 61. minutu izjednačili, Zorić je sjajnim povratnim pasom uposlio Čolovića, ovaj je šutirao sa 18 metara, Filipović je kratko odbio loptu, koju je lako u gol ubacio Činedu – 1:1.

Tek tada se rasplamsala borba na oba dela terena, a već od 67. minuta Čukarički je ponovo vodio. Izveo je vrlo dobro korner Docić, odbrana domaćih je izbila samo do Nikčevića, koji je iz šesnaesterca idealno centrieao, a Tošić je ciljao glavom, lopta se od prečke odbila u gol Radničkog – 1:2. Mogao je u 82. minutu Ivanović da reši pitanje pobednika, „zalomio“ je čuvara i potom odlično šutirao sa 18 metara, pogodio je stativu.

Radnički 1923 – Čukarički 1:2 (0:0)

Strelci: 0:1 – Docić u 56, 1:1 – Činedu u 61, 1:2 – Tošić u 67. minutu. Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: 600. Sudija: Danilo Nikolić. Pomoćnici: Slobodan Pavlović i Bojan Tomović. Žuti kartoni: Mitrović, Miličić (Radnički 1923), Ivanović (Čukarički).

RADNIČKI 1923: Mladenović, Bevis (od 87. Jovanović), Činedu (od 79. Vidakov), Čolović, Krajišnik (od 79. Đurić), Miličić, Mitrović, Pecelj, Simović, M. Vidović, Zorić.

ČUKARIČKI: Filipović, Badamosi (od 85. Endijae), Ćalasan, Docić, Drezgić, Ivanović (od 85. Rogan), Miladinović (od 75. Kovač), Nikčević (od 68. Adžić), Sisoko, Stevanović, Tošić.

Standings provided by Sofascore
2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter