0
Tenis

FOTO:Twitter/ Wimbledon

ALKARAZ O OSVAJANJU VIMBLDONA: ‘To je nešto o čemu sam sanjao!’

Objavljeno: 06.08.23 u 10:45

Prvi reket sveta još uvek ne može da veruje.

Najbolji teniser sveta, Karlos Alkaraz nedavno je osvojio Vimbldon, savladavši u finalu Novaka Đokovića u dramatičnom susretu rezultatom 3:2. Ovo je bio njegov prvi trofej na travnatoj podlozi, a u karijeru drugi grend-slem, nakon osvojenog US Opena, što je za ovog dvadesetogodišnjaka fantstičan uspeh.

O tome koliko mu znači taj trofej, govori činjenica da ga drži u svojoj dvenoj sobi, na vidnom mestu.

-Imam trofej u svojoj dnevnoj sobi, tako da svaki put kad ručam, večeram sa porodicom, vidim ga. To je nešto što ne želim da zaboravim. – naveo je on.

Istakao je da će ovo nešto o čemu je sanjao kada je krenuo da igra tenis.

-Imao sam nedelju dana da razmišljam o tome. Nisam imao previše vremena. Trebalo mi je malo više jer je to nešto ludo. Osvajanje Vimbldona sa 20 godina je nešto o čemu sam sanjao kada sam počeo da igram tenis. Bio mi je to četvrti turnir na travi, tako da je bilo potpuno neočekivano. Dakle, za mene je to veliko dostignuće i nešto zbog čega moram da odvojim vreme kako bih razmislio. – poručio je Karlos.

Pričao je o tome kako razmišlja o US Openu, Vimbldonu i da još uvek ne može da veruje.

-Znam da je sve došlo tako brzo. Sjajni turniri, dva Grend slema, a imam samo 20 godina. Znam da sam baš mlad. Radio sam da bih bio u poziciji da se borim za ovakve stvari. Ali ne možete da shvatite dok to ne uradite. Razmišljam ponekad o poslednjem poenu na US openu, na Vimbldonu i drugim turnirima koje sam osvojio. Još uvek ne mogu da verujem, naježim se, ludo je. – zaključio je Alkaraz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter