2
Fudbal

Sasa Stamenkovic UEFA Europa League, Group stage, FK Partizan - Neftci FK, .Belgrade, Serbia, Thursday, September 20, 2012. (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com)

STAMENKOVIĆ O EKIPI SABAHA: ‘Ne bi bilo iznenađenje da prođu Partizan, neću gledati, idem u Guču!’

Objavljeno: 05.08.23 u 13:10

 ‘Podsećaju na TSC, a za to je najzaslužniji trener Murad Musaev.’

Fudbaleri Partizana će u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencija odmeriti snage sa ekipom Sabaha. Prvi susret igra se u Azerbejdžanu 10. avgusta, a duel u Humskoj je sedam dana kasnije. ‘Crno-beli’ se nisu baš proslavili na pripremama, a na startu Mozzart Bet Superlige Srbije remizirali su 3:3 sa TSC-om.

Sabah je mlad tim, osnovan pre pet godina, a u prethodnoj rundi savladali su  RFS iz Rige i ostvarili odličan uspeh. O tom klubu govorio je i nekadašnji golman Crvene zvezde, Saša Stamenković, koji je branio boje tog tima. On je rekao da je to jako mlad klub i da je bilo dosta naših igrača tamo.

-Jako su mlad klub, osnovani su godinu dana pre mog dolaska tamo 2018. To im je ujedno i bila prva sezona u društvu najboljih. Bilo je dosta naših igrača tamo, a ubedljivo najbolji je bio Marko Dević. Oni do dan-danas nemaju takvog igrača, definitivno je najbolji koji je gazio travu stadiona Sabaha. – započeo je.

Otkrio je ko je glavni u klubu.

-Ministar je glavni u klubu i zarad toga, tog njegovog entuzijazma, tu su gde se nalaze. Prošle godine su se skoro do kraja borili za titulu. Prve i druge godine smo više bili u zoni opstanka, što je bilo logično jer je klub bio jako mlad. Svako od nas je dao značajan doprinos da klub bude tu gde jeste. Kad sam video da sam dao sebe maksimalno koliko sam mogao, da Sabah stane na noge, razišao sam se i otišao dalje. – dodao je on.

Kazao je da ga podsećaju na TSC.

-Podsećaju na TSC, a za to je najzaslužniji trener Murad Musaev, zadovoljstvo mi je što sam radio sa njim, vrhunski trener i čovek. Sa Krasnodarom je ušao u Ligu šampiona. Najinteresantniji igrač im je Mikels, a nedostajaće im Ukrajinac Kaščuk koji je otišao ovog leta. Musaev preferira 4-3-3, svako zna šta radi na svojoj poziciji. Igraju jako ofanzivno i imaju igrače za to. – istakao je.

Potom je pričao da neće gledati susret, jer ide na sabor trubača u Guči.

– Za mene ne bi bilo iznenađenje da odigraju dobro protiv Partizana i da prođu. Prednost crno-belih je iskustvo u Evropi, baš me zanima kako će to izgledati. Godinama sam želeo da Karabag ili Nefči izvuku Zvezdu ili Partizan. Ipak, neću biti u prilici da gledam prvu utakmicu jer ću tada dočekati neke navijače Zvezde koji dolaze na Sabor trubača u Guči. – zaključio je Stamenković.

9
13

2 Komentara

  1. „Što turskom deliji milo, to mu se i snilo“!
    U prevodu na grobarski-srpski: „Neće oni nikud, sem kući“!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter