0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SERGEJ JE PONOVO JUNAK AL HILALA: Benzema promašio penal, Žezusova četa srušila Al Itihad! (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.23 u 22:25

Veliki uspeh kluba iz Rijada!

Fudbaleri Al Hilala izborili su plasman u polufinalne arapskog Kupa šampiona ! Izabranici legendarnog Žorža Žezusa savladali su Al-Itihad na ‘King Fahd‘ stadionu rezultatom 1:3.

Klub iz Rijada došao je do vođstva u 14. minutu! Portugalac Ruben Neveš sjajno je izveo udarac iz ugla, a najviše u skoku bio je Sergej Milinković-Savić. Srpski reprezentativac je perfektno zahvatio loptu glavom i izazvao erupcija oduševljenja među pristalicama Al Hilala.

Prednost je duplirana u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre, kada je izuzetno precizan udarac sa bele tačke izveo iskusni Salem Al Davasari. Fudbalski arhitekta iz Rijada nastavio je niz brilijantnih partija u dresu kluba čije stranice istorije ispisuje čitavu deceniju.

Al Itihad je u 56. minutu uspeo da vrati nadu svojim navijačima. Brazilski internacionalac Romarinjo je pogodio mrežu Al Hilala i smanjio na dostižnih 1:2.

Žezusova četa nije odustajala od svoje taktike, a kvalitet koji se ne dovodi u pitanje ispilivao je na videlo u 70. minutu zanimljivog susreta dva giganta arapskog fudbala. Brazilac Malkom, koji je nedavno stigao u Rijad iz ruskog Zenita, postigao je pobedosni pogodak i brzo ušao u srca navijača.

I dalje zvanično najbolji fudbaler sveta, Karim Benzema, nije realizovao penal u 79. minutu i tako je omogućio protivniku da se plasira u polufinale.

Al Hilal će u borbi za mesto među dva najbolja tima igrati sa pobednikom duela Al Šabab – Al Vahda.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели نادي الهلال السعودي (@alhilal)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter