0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RAKONJAC O SVOM DOLASKU U BAČKU TOPOLU: ‘Radi se o ozbiljnom klubu, sve je na evropskom nivou!’ (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.23 u 14:00

Kapitalno pojačanje za tim Žarka Lazetića.

Fudbaleri TSC-a su prošle sezone odigrali fanstastično i postali vicešampioni države, što je istorijski uspeh za Topolčane. Oni će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, a protivnik će im biti ni manje, ni više, nego portugalska Braga. Prvi meč je na programu 8. avugusta u Portugalu, dok će revanš na ‘TSC Areni’ biti sedam dana kasnije.

Ovogodišnje izdanje Mozzart Bet Superlige Srbije započeli su više nego dobro. U prvom kolu su remizirali sa Partizanom 3:3, da bi u drugom dobili Radnički Niš na Čairu sa čak 3:0. Nakon završene sezone klub su napustili Petar Ratkov Stefan Vukić, a u Topolu su pristigli Uroš Stevanović i kao najjače pojačanje Marko Rakonjac, koji je postigao pogodak odmah na debiju protiv Nišlija.

Momak rođen 2000. godine u Bijelom Polju pruža sjajne partije, na ‘TSC Arenu’ stigao je iz Lokomotive iz Moskve. Rakonjac je za Mozzart Sport rekao da kada je došao video je da se radi o ozbiljnom klubu.

-Pre dolaska sam čuo sve najbolje od bivših igrača kluba, da su uslovi dobri. Tek kada sam došao sam stvarno video da se radi o ozbiljnom klubu i da je sve na evropskom nivou od terena, postavke i svega ostalog. – započeo je.

Naveo je da će mu meč sa Bragom biti prvo evropsko iskustvom.

-Otišao sam iz Čukaričog kada su obezbedili Evropu, u Rusiju sam otišao dok su bili pod sankcijama tako da će mi ovo biti prvo evropsko iskustvo. Dosta mi je ta činjenica pomogla da odlučim da dođem ovde, jer imamo sigurnu Ligu Evrope, a pre toga dvomeč sa Bragom. Raduje me što ću biti deo toga. – dodao je on.

Govorio je da mu nije legla ruska liga.

-Iskren da budem nije mi toliko legla ruska liga. Jeste dosta fizički zahtevnija od naše, ali tehnički zahtevi nisu toliko različiti. Meni je bilo dosta teško da se snađem sa fizičke strane, takođe smatram da nisam dobio pravu šansu. Došao sam kao najveće pojačanje, u 12 nastupa sam 11 puta ulazio sa klupe. Nisam imao neku minutažu, maksimalno sam igrao do pola sata. Promenio sam pet trenera za polusezonu, menjali su ih sve posle nekoliko kola, izuzetno turbulentan period u klubu. – kazao je Marko.

Rakonjac je drugi deo prošle sezone prove na pozajmici u Crvenoj zvezdi, a poručio je kada je čuo da postoji mogućnost da dođe u Ljutice Bogdana, nije mnogo razmišljao.

-Kad sam na polusezoni čuo da ima opcija da dođem u Crvenu zvezdu na pozajmicu nisam mnogo razmišljao. Pričao sam i ranije da je meni uvek bila želja da igram za Zvezdu. Ispostavilo se kao vrlo dobar potez, zadovoljan sam minutažom, dao sam pet golova, osvojio duplu krunu. Na kraju, sam osećaj igranja za Crvenu zvezdu, meni je to mnogo, mnogo značilo. – istakao je napadač TSC-a.

Dotako se perioda u Čukaričkom.

-Došao sam sa 16 godina u Čukarički kod Velička Kaplanovića. To je moja druga kuća, tu sam proveo najlepše dane, sazreo i kao igrač i kao čovek. Počeo sam standardno da igram kod Saše Ilića, onda su krenuli golovi, asistencije i usledio je transfer u Lokomotivu, posle šest godina u klubu sam otišao. – jasan je.

Potom je pričao i o reprezentativnom dresu.

-Prošao sam sve mlađe selekcije Crne Gore, debitovao protiv Grčke. Još jedan razlog zašto sam izabrao ovu sredinu je reprezentacija. Treba mi kontiunitet, a smatram da ovde mogu da ga ostvarim, jer mi je jedan od ciljeva da u budućem periodu budem član nacionalnog tima. – naveo je on.

Na kraju je prokometarisao bivše klubove.

Zvezda je prošle godine bila prva ubedljivo, Čukarički je doveo dosta pojačanja tokom leta, Vojvodina takođe. Ove sezone ima više kandidata za Evropu nego prošle godine, očekujem jaču ligu ove sezone. Crvena zvezda izgleda mnogo ozbiljno, Čukarički isto ima dobru ekipu. Mislim da će proći dobro u Evropi, obe ekipe su takmičarske, znaju da se nadmeću sa protivnikom. – zaključio je Rakonjac.

 

 

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter