0
Košarka

FOTO: Starsport

PONITKA OTKRIO KAKAV JE TIM SVETISLAVA PEŠIĆA: ‘Nekoliko NBA igrača, nekoliko evroligaških igrača, izgledaju baš dobro!’

Objavljeno: 05.08.23 u 11:20

‘Uvek sam za igranje za nacionalni tim, posebno kada ste iz neke manje košarkaške zemlje.’

U toku su pripreme za Mundobasket koji će se odrđati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Nacionalni tim Srbije se grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom, a selektor ‘orlova‘ Svetislav Pešić je nedavno objavio spisak igrača koji će putovati na ovu smotru.

Naš selektor je imao muka oko sastavljanja spiska pošto su svoje učešće otkazali Jokić, Kalinić, Micić, Jović i Jaramaz, a to nizu su se zbog povreda pridružili i Pokuševski Jaramaz. 

Ekspedicija Svetislava Pešića je odigrala prvu pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Poljske i trijumfovala rezultatom 81:66 (23:14, 19:16, 23:14, 16:22), čime su još jednom demonstrirali svoju premoć na terenu. Ovaj susret je bio zatvoren za javnost, dok će naredni biti otvoren, a to je protiv Grčke Atini 8. avgusta.

Jedan od aktera tog susreta bio je i novi igrač Partizana, Mateuš Ponitka koji je za Mozzart Sport rekao da Srbija ima baš dobru ekipu.

-Uhh, solidan ekipa, zaista dobra ekipa. Nekoliko NBA igrača, nekoliko evroligaških igrača. Kao tim, izgledaju baš dobro. – naveo je on.

Takođe, istakao je da je uvek za igranje za nacionalni tim.

-Uvek sam za igranje za nacionalni tim, posebno kada ste iz neke manje košarkaške zemlje jer imate priliku da se nadmećete protiv najjačih timova. Igramo protiv Dončića, Srbije, Grčke, sjajnih timova i to je prilika, ne samo za mene, nego za sve momke u reprezentaciji Poljske koji žrtvuju vreme za zemlju umesto da budu sa porodicama. To mora da se poštuje. – poručio je Poljak.

Osvrnuo se na prošlogodišnji Evrobakset i kazao da je to bila bajkovita priča za njih.

-Prošle godine smo imali bajkovitu priču na Evrobasketu. Neverovatan turnir za nas. Na kraju smo ostali bez energije jer smo igrali sa kratkom rotacijom, a večina momaka nema iskustva za takve utakmice. Izgubili smo ubedljivo protiv Francuza, ali oni takve utakmice igraju svake godine, a nama prva posle 60 godina. Na kraju sjajno iskustvo za sve nas. Želimo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre, to bi bilo ispunjenje sna. – zaključio je Ponitka.

Karijevi’ puleni će osim ‘helena’ 8. avgusta imati za protivnike još i Italiju, takođe u Atini. Nakon toga u Beogradu očekuje duel sa protivnikom iz Grupe, Portorikom, a meč je na programu 16. avgusta, zatim četiri dana kasnije protiv Kine i kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter