0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILADIN STEVANOVIĆ: ‘Sada je najbitnije da osvajamo bodove! Vremenom će igra doći na svoje!’

Objavljeno: 05.08.23 u 20:22

Novi izazov za Brđane!

Čukarički je slavio na otvaranju sezone protiv niškog Radničkog, već u drugom kolu igraće na teškom gostovanju, Radničkom 1923 u Kragujevcu (nedelja, 17 časova). Arhivirali su startni trijumf na Banovom brdu, ali je zamenik kapitena Miladin Stevanović svetsan da ekipa može i mora mnogo bolje.

– Rezultat je bio izvrstan, igra baš i ne. Ali, uvek su specifične prve utakmice, sećamo se veoma dobro prošle godine i poraza od TSC-a na Banovom brdu. Ekipe su tek završile pripremni period, bilo je i dosta promena, eto Nišlije su sa novim trenerom, siguran sam da će imati ove sezone ekipu za gornji deo tabele. Nova sezona, svi kreću od nule. Uz to dugo nismo pobedili Radnički na Banovom brdu. Bili smo odlični u prvih 20 minuta, ali nismo iskoristili jedanaesterac, poništen nam je pogodak. Potom smo i mi imali sreće, gosti su pogodili stativu sa penala… Ponavljam, samo je rezultat bio bitan na startu sezone – kazao je desni bek Brđana Miladin Stevanović.

Naredni rival je takođe Radnički, ali onaj kragujevački.

– Igrali smo veoma zanimljive mečeve protiv njih prošle sezone. Jesmo dva rešili u korist, jednom je bilo nerešeno, ali su nam sva tri puta zadavali ogromne probleme. Između ostalog, i u tom susretu koji je igran na „Čika Dači“. Sada nas ponovo čeka malo neuobičajen termin, zbog činjenice da Kragujevčani nemaju refklektore, ali se nadam da temperatura neće biti kao prošle godine – kazao je Stevanović, koji se potom podsetio tog meča:

– Igrali smo u Kragujevcu samo tri dana posle gostovanja Tevnteu u Enšedeu, posle eliminacije iz Evrope. U prvom poluvremenu smo zaista bili ispod nivoa, kasnije uspeli da izjednačimo i osvojimo važan bod. Sada evropske mečeve krećemo dosta kasnije, ali svakako nikad nisam voleo da tražim bilo kakve alibije. Dobro se sećate da Čukarički ni prošle godine nije odložio niti jedan meč, pa ni taj u Kragujevcu, iako je bio zaista nezgodan termin. Naša ekipa je pravljena za borbe na tri fronta, imamo odlične igrače, koji u svakom trenutku mogu da pomognu.

Sva tri prošlosezonska meča protiv Radničkog su bila efikasna, ali Stevanović je želeo da istakne da će on pre svega misliti o sopstvenoj mreži.

– Ako mene pitate, pobeda od 1:0 ili na primer 6:2, uvek sam za ovu prvu varijantu. Još jednom napominjem, početak je sezone, za sada je najbitnije da osvajamo bodove, polako će i igra biti sve bolja.

Za Kragujevčane je Stevanović imao samo reči hvale.

– To je ekipa koja ima sjajnog trenera, jedan je od retkih koji je čitavu prethodnu sezonu proveo u svom klubu u kontinuitetu. Igrali su dopadljiv fudbal, uvek su nam stvarali dosta problema. Imaju prepoznatčljiv sistem igre, kvalitetne igrače, znamo koliko je teško slaviti trijumf u Kragujevcu – kazao je Stevanović, koji je još želeo da istakne:

– Pri selektiranju ekipe Radnički je angažovao i nekoliko bivših igrača Čukaričkog, što dovoljno govori o sistematskom radu ovog tima. Dobro ih poznajemo, znamo da su među najboljim pojedincima kragujevačkog tima. Želeo bih da pohvalim i navijače Radničkog, lično uvek volim kad ima što više publike, nadam se da će i sada biti tako.

U ponedeljak u 13 časova u Nionu će biti održan i žreb za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, Čukarički će rivala čekati iz prvog šešira, a spisak potencijalnih protivnika je prilično šarenolik.

– Pogledali smo ko su nam potencijalni rivali, komentarisali koga bismo voleli da izvućemo… Na prvi pogled, jasno je da su na ovom nivou evropskog fudbala svi rivali izuzetno kvaliteteni, ali je želja da izbegnemo Olimpijakos, Genk i Karabag. Videćemo kakve smo sreće. Koga god da izvučemo, cilj je plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Tokom prve dve runde kvalifikacija u Ligi šampiona i Ligi konferencije svedoci smo bili mnogih velikih iznenađenja. Opet, do evropskih mečeva ima sasvim dovoljno vremena, bićemo uigraniji, svakako i svežiji nego prošle sezone u ovo doba. Jednostavno, za ovo smo se borili čitave prošle godine, na nama je da sada uživamo, ali i da ostvarimo dobre rezultate u istorijskoj sezoni za Čukarički. Ujedno, i da pokušamo da popravimo koeficijent srpskog fudbala – kazao je Stevanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter