0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR SEKULIĆ: ‘Ne ubeđujemo Dončića da igra za Sloveniju! Uvek je tu za svoju zemlju!’

Objavljeno: 04.08.23 u 14:50

Jedan od glavnih favorita za medalju biće selekcija Slovenije!

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije, Aleksandar Sekulić, govorio je za ‘Basket News‘ o odluci Luke Dončića da igra za nacionalni tim.

-Za nas je tada najveći izazov bio taj što su nas svi videli kao prvake Evrope pre prvenstva. Poštujem ostale timove takođe, ali teško je biti šampion. To je bio prvi put za nas da smo u toj situaciji. Nismo ostvarili uspeh koji smo želeli – rekao je Sekulić i dodao: 

-Ako možemo trenutni tim da učinimo kompaktnim, koristeći kvalitete jedni drugih i sakrivajući naše slabosti, bićemo dobri.

Selektor nije želeo da daje procene o trenutnoj formi.

-Idemo ka tome što želimo, korak po korak. Na okupu smo tek sedam dana. Fizički smo napredniji nego što smo očekivali. Igrači su došli veoma spremni na okupljanje. Već su bili u dobrom fizičkom stanju i to je olakšalo posao našim kondicionim trenerima.

Sekulić je govorio o Dončićevoj odluci da se ponovo pridruži timu.

-Ne radimo ništa da ga ubedimo ili da ga prisilimo da dođe. Uglavnom je sve na njemu. Veoma smo srećni što imamo takvog igrača, ne samo zato što ima neverovatan kvalitet već i zbog toga kakav je na mentalnom planu. On je uvek spreman da pomogne svojoj zemlji i nacionalnom timu. Želi da vrati košarci ono što je ona njemu dala. Igra za ponos i iz zadovoljstva –  konstatovao je Sekulić.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter