0
Košarka

FOTO: KSS

SRBIJA NA MUNDOBASKETU: Evo kakve šanse kladionice daju Orlovima na Svetskom prvenstvu!

Objavljeno: 02.08.23 u 19:20

Svi se nadamo što boljem plasmanu

Svetsko prvenstvo u košarci je sve bliže, sa samo 23 dana preostalih do njegovog početka. Srbija je smeštena u grupu sa ekipama Južnog Sudana, Portorika i Kine, a uzbuđenje i očekivanja rastu kako se datum otvaranja turnira približava.

Pripreme naše reprezentacije su već u punom jeku, a sinoć smo imali priliku da pratimo prvi kontrolni meč protiv selekcije Bosne i Hercegovine. Iako detalji sa ovog susreta nisu dostupni, saznajemo da je Srbija trijumfovala sa osam poena razlike.

Ipak, vesti o sastavu ekipe nisu najsjajnije. Neki ključni igrači, poput Nikole Kalinića, Nikole Jokića, Ognjena Jaramaza i Alekseja Pokuševskog, su se odlučili za otkazivanje učešća na Mundobasketu. Ovo odlaganje neizbežno utiče na šanse naše zemlje za osvajanje medalje, što se takođe odražava i na stavove bukmejkera.

Kladioničarske kvote ne stavljaju Srbiju u sam vrh favorita za zlatnu medalju. Amerikanci, čiji se kvota za osvajanje titule kreće oko 2,00, i dalje dominiraju favoritima. Slede ih Kanađani, sa kvotom od 5,00, a onda dolaze Francuska, Australija, Španija i Slovenija, sa skoro izjednačenim šansama za uspeh.

Nažalost, Srbija se nalazi u grupi sa Grčkom, sa istom kvotom za osvajanje zlatne medalje – 14. To znači da bi na 1.000 uloženih dinara mogli zaraditi 14.000 dinara ukoliko naša reprezentacija uspe da se domogne najvišeg postolja.

Ostale selekcije, poput Nemačke, Italije, Litvanije i drugih, prate sa kvotama iznad 25, a timovi poput Južnog Sudana, Jordana i drugih imaju izuzetno niske šanse prema mišljenju kladioničara, sa kvotama od čak 750.

Sve u svemu, iako su izazovi sve veći, uzbuđenje i iščekivanje za početak Svetskog prvenstva u košarci ne jenjava, dok se navijači i dalje nadaju da će naši Orlovi ostvariti zapažen uspeh na ovom prestižnom takmičenju.

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter